Κανένα περιστατικό με άνδρα που επιχειρεί να αρπάξει παιδιά έξω από σχολεία της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη δεν έχει συμβεί τελικά. Η συγκεκριμένη φήμη ξεκίνησε ύστερα από ανάρτηση στο facebook του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 72ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης στην οποία καταγγελλόταν ότι ένας άντρας μεγάλης ηλικίας με ένα μαύρο αυτοκίνητο κυκλοφορεί έξω από τα σχολεία και παρενοχλεί παιδιά. Σημειώνεται ότι λίγες ώρες αργότερα η σελίδα του συλλόγου προχώρησε σε μία νέα ανάρτηση στην οποία ανέφερε:

«Σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης στη σελίδα μας, της απόπειρας αρπαγής ανηλίκου, σας ενημερώνουμε ότι κατόπιν διασταύρωσης των αρχικών πληροφοριών, το εν λόγω συμβάν δεν έλαβε χώρα σε κάποιο σχολείο, όπως εκ παραδρομής αναφέρθηκε.

Κινούμενοι από αίσθημα ευθύνης προς όλους τους γονείς και χωρίς διάθεση παραπληροφόρησης, προχωρήσαμε στην αρχική ενημέρωση, όπως θα κάναμε για οποιοδήποτε ζήτημα αντίστοιχου χαρακτήρα επείγοντος και σχετικού με την ασφάλεια των παιδιών μας.

Σε κάθε περίπτωση, οτιδήποτε υποπέσει στην αντίληψή σας, παρακαλείσθε, να ενημερώνετε άμεσα τις Αρχές».

Τα parapolitika.gr επικοινώνησαν με τη διευθύντρια του 72ου Δημοτικού Σχολείου, Γλυκερία Γκρέκου, η οποία ανέφερε τα εξής:

«Η ανάρτηση δεν ήταν αληθής. Δεν συνέβη τίποτα στα σχολεία που αναφέρθηκαν. Το μόνο που έχει αναφερθεί είναι όταν ένας μαθητής, ο οποίος βρισκόταν μακριά από το σχολείο του και εκτός σχολικής ώρας, πήγε να μπει στην πολυκατοικία του. Τότε κάποιος σταμάτησε και του είπε "έλα να μπεις μέσα στο αυτοκίνητο". Όλο αυτό το πράγμα έχει αναστατώσει εμάς και τους γονείς. Πρέπει όμως να γνωρίζουν ότι το γεγονός που αναφέρθηκε εχτές στην ανάρτηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων δεν υφίσταται. Από το πρωί προσπαθούμε να καθησυχάσουμε παιδιά και γονείς. Πρέπει να τονιστεί αυτό! Δεν υπάρχει τίποτα και όχι μόνο στο δικό μας σχολείο αλλά και στα άλλα σχολεία της περιοχής».