Για ένα κτήριο όπου δεν υπάρχει έξοδος κινδύνου, πυρανίχνευση και πιστοποιητικό πυρασφάλειας κάνει λόγο σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Τριμελούς Πρωτοδικείου Πειραιά, Δήμος Χρυσός.

Αφορμή για την οργισμένη δήλωση ήταν η πυρκαγιά που ξέσπασε στο κτήριο την Κυριακή (2/4). Μάλιστα, ο κ. Χρυσός προανήγγειλε και τη δημοσιοποίηση εγγράφων με τα οποία θα γίνουν γνωστές οι προειδοποιήσεις που είχαν γίνει στην πολιτεία.

Η δήλωση του κ. Χρυσού

«Ζούμε όλοι κατά τύχη.

Σήμερα, στο εντελώς ακατάλληλο κτίριο, όπου η Πολιτεία επέλεξε να εργαζόμαστε και να στεγάζεται το τρίτο μεγαλύτερο διοικητικό δικαστήριο της χώρας, έπιασε φωτιά.

Ξεκίνησε στο ισόγειο κατάστημα χρωμάτων από ένα βραχυκύκλωμα. Στη συνέχεια, ο τοξικός καπνός διείσδυσε σε όλους τους χώρους και η θερμότητα έλιωσε στοιχεία της πρόσοψης του κτιρίου. Η ηλεκτροδότηση διακόπηκε.

Ο καπνός ανέβαινε από την είσοδο του κτιρίου προς τα πάνω. Τις εργάσιμες ώρες βρίσκονται στο κτίριο περίπου 150 άνθρωποι, μπορεί και περισσότεροι αναλόγως της ημέρας.

Δεν υπάρχει έξοδος κινδύνου. Δεν υπάρχει σύστημα πυρανίχνευσης ή πυρόσβεσης. Ούτε πιστοποιητικό πυρασφάλειας.

Εάν ήταν εργάσιμη μέρα, θα εγκλωβίζονταν μέσα στο κτίριο 150 άνθρωποι, που δεν θα μπορούσαν να αναπνεύσουν, ούτε να βγουν από αυτό.

Τις επόμενες μέρες θα δημοσιευθούν πολλά σχετικά έγγραφα, με τα οποία προειδοποιούσαμε την Πολιτεία εδώ και πολλά χρόνια γι’ αυτό ακριβώς το ενδεχόμενο. Το κτίριο έχει ξανακαεί στο παρελθόν, με φωτιά που είχε ξεσπάσει στο ίδιο κατάστημα του ισογείου!

Από ό,τι φαίνεται οι ζωές μας δεν αξίζουν τίποτα για την Ελληνική Πολιτεία.

Ντροπή!

Δήμος Χρυσός

Εφέτης Δ.Δ.

Πρόεδρος του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου

του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά».