Νέο, επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, για την κακοκαιρία «ILINA», εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Η κακοκαιρία «ILINA» έχει σημάνει συναγερμό στις Αρχές, οι οποίες έστειλαν μήνυμα 112, υπό τον φόβο εκδήλωσης πολύ ισχυρών φαινομένων, σε τέσσερις περιοχές της χώρας. Οι περιοχές αυτές είναι η Θεσσαλονίκη, η Ημαθία, η Πιερία και η Πέλλα.

Ποιες περιοχές θα πλήξει η κακοκαιρία 

Στο νέο έκτακτο δελτίο η ΕΜΥ αναφέρει ότι το σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία «ILINA» προβλέπεται να επηρεάσει τη χώρα μας σήμερα Δευτέρα (3/4) και αύριο Τρίτη (4/4) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, από χαλαζοπτώσεις και από ενισχυμένους ανέμους τοπικά θυελλώδεις στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά:

Α. Για σήμερα Δευτέρα (3/4) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

i) Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, στη δυτική και κεντρική Στερεά, στη Θεσσαλία και στη δυτική και νότια Πελοπόννησο. Επισημαίνεται ότι μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες στα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας και στην Κεντρική Μακεδονία τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα.

ii) Από αργά το απόγευμα στην Ανατολική Μακεδονία.

iii) Τις βραδινές ώρες στη Θράκη, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη δυτική Μακεδονία, στη δυτική και κεντρική Στερεά, στη Θεσσαλία και στη δυτική Πελοπόννησο τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν.

Β. Για αύριο Τρίτη (4/4) τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται κατά διαστήματα:

i) Στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

ii) Μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία.

iii) Τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στη Νότια Εύβοια και στη Νότια Πελοπόννησο.

Τοπικά θυελλώδεις νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 Μποφόρ θα επικρατήσουν σήμερα Δευτέρα (3/4) στο Ανατολικό Αιγαίο, αλλά και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (4/4) στην περιοχή του Καστελλόριζου.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού θα βρείτε στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και στον λογαριασμό της ΕΜΥ στο Τwitter (@EMY_HNMS).