Αναμένεται ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό και για σήμερα, Τετάρτη 5 Απριλίου, καθώς οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ πραγματοποιούν στάση εργασίας.

Η σημερινή νέα στάση εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ ξεκίνησε από την έναρξη της βάρδιας και η πρώτη φάση της θα κρατήσει έως τις 9:00. Το βράδυ, στη δεύτερη φάση της σημερινής στάσης εργασίας των εργαζομένων, θα μπει και πάλι… χειρόφρενο σε τρόλεϊ και λεωφορεία από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας (00:00).

Κανονικά, πάντως, θα κινούνται τα λεωφορεία στις γραμμές οι οποίες έχουν ανατεθεί στα ΚΤΕΛ, καθώς και τα υπόλοιπα μέσα.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ ζητούν ασφαλείς, σύγχρονες και ποιοτικές συγκοινωνίες, με σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή, καθώς και την τήρηση των δεσμεύσεων της διοίκησης και του υπουργείου όσον αφορά τις νομοθετικές ρυθμίσεις προς τους εργαζομένους.

Στάση εργασίας αύριο στη Θεσσαλονίκη

Χωρίς λεωφορεία θα μείνει αύριο (6.4.2023) για πέντε ώρες η Θεσσαλονίκη. Οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν αύριο, Πέμπτη, 5ωρη στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 16:00.
Οι εργαζόμενοι μιλούν για απαξίωση της αστικής συγκοινωνίας στην πόλη, η οποία, όπως υποστηρίζουν, «έχει πλημμυρίσει με αγανάκτηση τους εργαζομένους και το επιβατικό κοινό», ενώ κάνουν λόγο για «καθημερινή ταλαιπωρία των πολιτών από την εξαθλίωση του συγκοινωνιακού έργου».