Μουδιασμένη η κοινή γνώμη παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από το περιστατικό σχολικού εκφοβισμού που σημειώθηκε στο Αρσάκειο με θύμα έναν 15χρονο μαθητή, την περασμένη Παρασκευή.
Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου αναμένεται να συνεδριάσει τη Μεγάλη Τρίτη προκειμένου να λάβει αποφάσεις για το περιστατικό bullying.

Μάλιστα, στη συνεδρίαση έχουν κληθεί τόσο οι εμπλεκόμενοι μαθητές, οι 6 δράστες και το θύμα όσο και οι κηδεμόνες τους ενώ η Διοίκηση του Αρσακείου με ανακοίνωσή της ενημερώνει πως βρίσκεται σε εξέλιξη Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τυχόν ευθύνες των εκπαιδευτικών.

Η ανακοίνωση του Αρσακείου

«Η Διοίκηση των Αρσακείων Σχολείων δεν έχει προβεί σε δηλώσεις, αποφεύγοντας να παρέμβει σε μια διαδικασία που βρίσκεται εν εξελίξει, ακολουθώντας αυστηρά τη σχολική νομοθεσία και μάλιστα μια διαδικασία που αφορά σε ανήλικους μαθητές και τους γονείς τους.

Η Διεύθυνση του συγκεκριμένου Σχολείου μάς πληροφορεί ότι περατώθηκε ήδη η προβλεπόμενη διερευνητική διαδικασία (λήψη καταθέσεων των εμπλεκομένων μαθητών και των γονέων τους καθώς και εκπαιδευτικών) και το θέμα υποβάλλεται στον Σύλλογο Διδασκόντων του συγκεκριμένου Γυμνασίου, αρμόδιου να λάβει αποφάσεις επί του θέματος. Ο Σύλλογος έχει κληθεί να συνέλθει την ερχόμενη Τρίτη (11 Απριλίου) με παράλληλη προβλεπόμενη κλήτευση των εμπλεκομένων μαθητών και των γονέων τους.

Παράλληλα χωρεί η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που ζήτησε και η Διοίκηση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας από την Εκπαιδευτική Διεύθυνση της Περιφέρειας, ώστε να διερευνηθούν και τυχόν ευθύνες των εκπαιδευτικών».

Την ίδια ώρα, στο «μικροσκόπιο» των Αρχών μπαίνουν και παλαιότερα περιστατικά σχολικού εκφοβισμού στο συγκεκριμένο σχολείο μετά τις καταγγελίες που είδαν το «φως» της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο διάστημα οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων αναμένεται να εξετάσουν το ιστορικό των καταγγελιών από μαθητές που φέρονται να έχουν πέσει θύματα bullying μέσα στο Αρσάκειο στο παρελθόν.

Τις επόμενες ημέρες, εξάλλου, δύο από τους έξι μαθητές που έκαναν το ασφυκτικό bullying στον 15χρονο αναμένεται να κληθούν από τον Ανακριτή προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για το περιστατικό αλλά και για άλλες, παραβατικές συμπεριφορές εντός του εκπαιδευτηρίου».