Στον δρόµο που χάραξε ο αείµνηστος Μανούσος Βολουδάκης θα περπατήσει η σύζυγός του, Σέβη Αµανατίδου-Βολουδάκη, η οποία θα είναι υποψήφια βουλευτής µε τη Νέα ∆ηµοκρατία στον Νοµό Χανίων, συνεχίζοντας το όραµα του συζύγου της για πρόοδο και ανάπτυξη στον τόπο. Στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης του κυβερνώντος κόµµατος στα Χανιά, σε µια συγκινησιακά φορτισµένη ατµόσφαιρα, λόγω της πρόσφατης απώλειας του βουλευτή του νοµού, παρουσιάστηκαν την περασµένη εβδοµάδα τα πρόσωπα που θα συµµετάσχουν στη λίστα της Νέας ∆ηµοκρατίας στον νοµό της Κρήτης, ενόψει της εκλογικής αναµέτρησης της 21ης Μαΐου.

Η Σέβη Αµανατίδου-Βολουδάκη κάθισε δίπλα στους συνυποψηφίους της, εκεί όπου συνήθιζε να βλέπει τον σύζυγό της από τη θέση του ακροατηρίου. Η Ντόρα Μπακογιάννη την καλωσόρισε στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο. Ο Σφακιανός πολιτικός έφυγε από τη ζωή στα 57 του χρόνια, ύστερα από γενναία µάχη µε τον καρκίνο, σκορπίζοντας θλίψη στην Κρήτη, ωστόσο η σύζυγός του, αποδεχόµενη την πρόταση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, πήρε τη µεγάλη απόφαση να βαδίσει στο ίδιο µονοπάτι που ο αείµνηστος Μανούσος άνοιξε το 2007, όταν πρωτοεξελέγη βουλευτής στα αγαπηµένα του Χανιά. «Η πρόταση του πρωθυπουργού και προέδρου της Ν.∆., Κυριάκου Μητσοτάκη, να είµαι υποψήφια στον Νοµό Χανίων είναι πολύ τιµητική. Οπως πορεύθηκε στον προσωπικό και πολιτικό του βίο και ο αείµνηστος Μανούσος, µε τη µοναδική και συνεπή προσφορά του στους κατοίκους του Νοµού Χανίων», εξοµολογείται η υποψήφια βουλευτής της Νέας ∆ηµοκρατίας στο «S».

89

Η Σέβη Αµανατίδου-Βολουδάκη και ο Μανούσος Βολουδάκης απέκτησαν τρία υπέροχα παιδιά, τον Γιώργο, τον Σήφη και τη ∆άφνη. Μιλώντας για τον σύζυγό της, έχει πει πως µαζί του ήταν «ένα». Πάντα στο πλευρό του στη ζωή, αλλά και στην πολιτική. Η δυναµική δικηγόρος ήταν ο «βράχος» που τον στήριζε στις εκστρατείες, στις µάχες, αλλά και στον πιο δύσκολο αγώνα που κλήθηκε να δώσει.

67

«Απόλυτα συνειδητοποιημένη»

Για την απόφασή της να κατέβει στην πολιτική, η κ. Αµανατίδου-Βολουδάκη αναφέρει στο «Secret»: «Νιώθω απόλυτα συνειδητοποιηµένη για την επιλογή µου. Και είµαι έτοιµη να δώσω τη δική µου µάχη για τους κατοίκους του Νοµού Χανίων. Με σταθερή την πεποίθησή µου ότι η τιµή, το ήθος, η εντιµότητα και η αξιοπρέπεια οφείλουν να συνοδεύουν κάθε άνθρωπο στη ζωή του. Πολύ περισσότερο όσες και όσους συµµετέχουν στον δηµόσιο βίο».

Να δώσουμε περισσότερες ευκαιρίες στη νέα γενιά. Να δημιουργήσουμε ακόμα περισσότερη προοπτική στον αγροτικό και τον κτηνοτροφικό τομέα


Η Σέβη Αµανατίδου-Βολουδάκη είναι νοµικός µε θητεία στο Ευρωκοινοβούλιο και έχει αναπτύξει έντονη κοινωνική δράση στον τοµέα της υπεράσπισης των δικαιωµάτων των γυναικών, µε συνεισφορά στην Επιτροπή Ανταγωνισµού και στο Εθνικό Κέντρο ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

«Μπορώ να διαβεβαιώσω τους συµπολίτες µου ότι µπορούµε να πετύχουµε πολύ περισσότερα στον Νοµό Χανίων. Να δώσουµε περισσότερες ευκαιρίες στη νέα γενιά. Να δηµιουργήσουµε ακόµα περισσότερη προοπτική στον αγροτικό και τον κτηνοτροφικό τοµέα. Να ενισχύσουµε τις υπηρεσίες Υγείας. Να µεγαλώσουµε την αξία και την ποιότητα του τουριστικού µας προϊόντος», δηλώνει η ίδια στο «S».

«Οι εποχές αλλάζουν»

Για το όραµα και τους στόχους της για τα Χανιά η υποψήφια βουλευτής της Νέας ∆ηµοκρατίας σηµειώνει: «Η εµπειρία µού έχει δείξει ότι, όσο δύσκολες κι αν είναι οι προκλήσεις, µπορούν να γίνουν η αφετηρία για ένα νέο ξεκίνηµα στον τόπο µας. Γιατί ο Νοµός Χανίων και οι κάτοικοί του αξίζουν περισσότερα στην ποιότητα της ζωής τους και στην προοπτική τους. Ολες και όλοι µαζί, µέσα από έναν έντιµο και εποικοδοµητικό διάλογο, µπορούµε να χαράξουµε τα επόµενα βήµατα. Οι εποχές αλλάζουν. Η κοινωνία αλλάζει. Οι αντιλήψεις και οι προσδοκίες αποκτούν άλλη δυναµική. Πρέπει, λοιπόν, να επαναπροσδιορίσουµε δυναµικά τη στρατηγική µας. Και να αναθεωρήσουµε τόσο τις πρακτικές µας όσο και τις πολιτικές επιλογές µας.

Ιδιαίτερα στον τόπο µας, όπου το παραµικρό λάθος κοστίζει πολύ. Και η όποια θετική παρέµβαση γίνεται στέρεη βάση που γεννά ελπίδες για το µέλλον».

Τέλος, στέλνει τα δικό της µήνυµα ενόψει των επικείµενων εκλογών, τονίζοντας την ανάγκη για αυτοδυναµία της Νέας ∆ηµοκρατίας στις κάλπες: «Η χώρα δεν µπορεί να µπει σε περιπέτειες. Υπάρχει ένας µόνο σίγουρος δρόµος, σταθερά µπροστά. Χρειαζόµαστε αυτοδύναµη κυβέρνηση της Ν.∆., ώστε να ολοκληρώσουµε το έργο µας. Ναι, σηµειώθηκαν αστοχίες και καθυστερήσεις. Πετύχαµε, όµως, πάρα πολλά. Κρατήσαµε όρθιο τον τόπο, βελτιώσαµε την καθηµερινότητα, µέσα στις πρωτόγνωρες και διαδοχικές κρίσεις που πέρασε η χώρα µας αλλά και η Ευρώπη τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Με πίστη στις αξίες µας, µε την εµπιστοσύνη των συµπολιτών µας, προχωράµε µπροστά. Για τον τόπο που µας αξίζει. Και την ευθύνη που έχουµε να τον παραδώσουµε καλύτερο στα παιδιά µας».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» 1/4/23