Ο οδηγός του σχολικού λεωφορείου που την Τετάρτη εντοπίστηκε χωρίς δίπλωμα σε έλεγχο της Τροχαίας στα Καλύβια διαπιστώθηκε ότι είχε συλληφθεί άλλες τέσσερις φορές στο παρελθόν.

 «Μπαλάκι» οι ευθύνες

«Το σχολείο δεν μπορεί να είναι ούτε τροχονόμος, ούτε ελεγκτής. Είναι πέρα από το θεσμικό του όριο. Δεν ξέρω αν ο ίδιος ο οδηγός έχει πει στο γραφείο ότι του έχει γίνει αφαίρεση διπλώματος», λέει η πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Καλυβίων, Λαμπρινή Λαζάρη.

Ενώ από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Νικόλαος Πέππας επισημαίνει ότι «το συγκεκριμένο λεωφορείο δε φαίνεται αυτήν την στιγμή, από την πρώτη έρευνα που έχει γίνει, να είναι στο μητρώο της Περιφέρειας. Προσπαθούμε να δούμε γιατί το συγκεκριμένο λεωφορείο και ο συγκεκριμένος οδηγός, εκτελούσαν αυτό το δρομολόγιο».

«Το συγκεκριμένο λεωφορείο, μαζί με άλλο ένα που ανήκει στον ίδιο ιδιοκτήτη, έχουν τεθεί εδώ και δέκα μέρες εκτός συγκοινωνιακού έργου, πολύ πριν δηλαδή το περιστατικό», λέει ο πρόεδρος της ΚΤΕΛ Αττικής, Γιώργος Παπαδομιχελάκης.

Αγανακτισμένοι οι γονείς

Οι γονείς αγανακτισμένοι, μπροστά σε ένα απίστευτο αλαλούμ, αναρωτιούνται γιατί δεν έγιναν οι απαραίτητοι έλεγχοι.

«Αισθάνθηκα απογοήτευση, αισθάνθηκα φόβο και αισθάνθηκα ξεκρέμαστη γιατί δεν ξέρω πού εμπιστεύομαι τα παιδιά μου. Ευτυχώς δεν έγινε κάτι που θα κλαίμε θύματα».

«Φυσικά ανησυχία γιατί ήταν η κόρη μου μέσα. Είναι στην πρώτη Γυμνασίου και ήταν στο συγκεκριμένο λεωφορείο».

Αύριο, ο οδηγός του σχολικού θα οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή.