Αθώοι και στη διάθεση των Αρχών, αφού πλέον είχε παρέλθει το Αυτόφωρο, δηλώνουν ο 24χρονος τράπερ και ο συνεργάτης του, οι οποίοι αναζητούνταν για τον ομαδικό βιασμό μιας 19χρονης φοιτήτριας στο Ρέθυμνο.
Οι δύο άνδρες εμφανίστηκαν αυτοβούλως χθες το μεσημέρι στην Αστυνομία στο Ρέθυμνο, όπου έδωσαν κατάθεση για το τι συνέβη, κατά τη δική τους την πλευρά, και τις συνθήκες του υποτιθέμενου, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, βιασμού που καταγγέλλει το νεαρό κορίτσι.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο τράπερ ανέφερε πως ό,τι συνέβη... συνέβη με τη θέληση της 19χρονης. Ουδέποτε την άκουσε να λέει όχι, ενώ όταν ρωτήθηκε εάν η κοπέλα είχε επίγνωση της κατάστασης λόγω της μέθης, ο ίδιος φαίνεται να απάντησε πως δεν ήταν τόσο μεθυσμένη όσο εμφανίζεται.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υποστήριξε πως και η ιατροδικαστική εξέταση στην οποία υποβλήθηκε η 19χρονη δεν είχε ενδείξεις ή άλλα ευρήματα που να παραπέμπουν σε βιασμό.

Η 19χρονη, όπως κατήγγειλε, γνώρισε τον συνεργάτη του τράπερ σε ένα μπαρ στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου το βράδυ της περασμένης Κυριακής. Αφού κατανάλωσαν μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, την έπεισε να πάνε σε ένα ήρεμο μέρος οι δυο τους.

Σε ξενοδοχείο

Τελικά κατέληξαν στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου. Εκεί βρίσκονταν ο τράπερ και ένας φίλος του αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι τη βίασαν διαδοχικά, χωρίς εκείνη να το θέλει, αλλά και χωρίς να μπορεί να αντισταθεί λόγω της μέθης.

Νωρίς τα ξημερώματα, όταν συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί, η 19χρονη κατάφερε να φύγει από το δωμάτιο. Προφανώς και οι κατηγορούμενοι κατάλαβαν πως ενδεχομένως θα είχαν προβλήματα και γι’ αυτόν τον λόγο ξενοίκιασαν το δωμάτιο και έφυγαν.

Ο αλλοδαπός συνελήφθη αργά το απόγευμα της Δευτέρας στην προσπάθειά του να μπει στο πλοίο της γραμμής Ηράκλειο - Πειραιάς, ενώ ο τράπερ και ο συνεργάτης του εξαφανίστηκαν για να αποφύγουν το Αυτόφωρο.
Παρά το γεγονός, όμως, ότι παραδόθηκαν, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Ρεθύμνου, από τον οποίο ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα. Την ίδια ημέρα θα απολογηθεί και ο 31χρονος Αλβανός υπήκοος.

* Γιώργος Σόμπολος / Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή