Ακόμα τρεις υποθέσεις που σχετίζονται με τον ψευτογιατρό εξιχνίασε η ΕΛΑΣ στο πλαίσιο της έρευνας που συνεχίζεται για τη δράση του 66χρονου, ο οποίος έπειθε ασθενείς που έπασχαν από σκλήρυνση κατά πλάκας να δοκιμάσουν μία «πρωτοποριακή θεραπεία» με ενέσεις βλαστοκυττάρων, με αποτέλεσμα πέντε άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του Διονύση Τριανταφύλλου έχουν ασκηθεί κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος με τις αποκαλύψεις για τη δράση του.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, οι τρεις υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν αφορούν περιστατικά που σημειώθηκαν από το 2006 έως το 2014, με τον ψευτογιατρό να κερδίζει 215.000 ευρώ από τους τρεις ασθενείς στους οποίους «υποσχόταν πλήρη θεραπεία ή τουλάχιστον τη θεαματική βελτίωση της κατάστασης της υγείας τους, εφόσον ακολουθούσαν την προτεινόμενη από αυτούς θεραπεία, χωρίς ωστόσο να επέλθει το υποσχόμενο αποτέλεσμα».

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων ταυτότητας κατηγορουμένου για εξαπάτηση ατόμων με σοβαρά προβλήματα υγείας, που είχε ως αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατος πέντε (5) εξ αυτών (σχετ. η από 20-01-2023 παρουσίαση της υπόθεσης) και στο πλαίσιο συνεχιζόμενης έρευνας αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εξιχνιάστηκαν άλλες τρεις περιπτώσεις εξαπάτησης ασθενών.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση είχε σχηματισθεί δικογραφία σε βάρος 66χρονου ημεδαπού και 72χρονου αλλοδαπού.

Όπως προέκυψε, οι προαναφερόμενοι, κατά το χρονικό διάστημα από το έτος 2006 έως το έτος 2014, εξαπάτησαν σε τρεις (3) ακόμα περιπτώσεις ασθενείς, αποκομίζοντας το συνολικό χρηματικό ποσό των 215.000 ευρώ, υποσχόμενοι την πλήρη θεραπεία ή τουλάχιστον τη θεαματική βελτίωση της κατάστασης της υγείας τους, εφόσον ακολουθούσαν την προτεινόμενη από αυτούς θεραπεία, χωρίς ωστόσο να επέλθει το υποσχόμενο αποτέλεσμα.

Η σχετική δικογραφία υποβλήθηκε στην αρμόδια δικαστική Αρχή.