Με µεγάλη προσοχή αντιµετωπίζει η εβραϊκή κοινότητα τα όσα έχουν έρθει στο φως της δηµοσιότητας σχετικά µε το σχεδιαζόµενο τροµοκρατικό χτύπηµα, το οποίο φέρεται ότι θα γινόταν στο γνωστό ισραηλίτικο εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας, και συγκεκριµένα στην περιοχή του Ψυρρή. Σηµειώνεται ότι στο συγκεκριµένο εστιατόριο υπάρχει και λειτουργεί συναγωγή, στην οποία οι επισκέπτες µπορούν να προσευχηθούν. Εικάζεται ότι, εάν οι δύο συλληφθέντες εκτελούσαν εντέλει το σχέδιό τους, η πιο πιθανή περίοδος δράσης τους θα ήταν από την Τετάρτη 5 Απριλίου µέχρι και την 8η Απριλίου, που είναι το εβραϊκό Πάσχα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το εστιατόριο αναµενόταν να συγκεντρώσει πλήθος Εβραίων που ζουν στην Ελλάδα, αλλά και Ισραηλινούς τουρίστες, οι οποίοι, σύµφωνα µε µαρτυρίες καταστηµαταρχών, τα τελευταία χρόνια κατακλύζουν την περιοχή όλο τον χρόνο.

Τα «Π» βρέθηκαν στο εβραϊκό εστιατόριο στου Ψυρρή, όπου λειτουργεί και η συναγωγή, και συνοµίλησαν µε θαµώνες µετά την είδηση της αποτροπής σχεδιαζόµενου τροµοκρατικού χτυπήµατος στον χώρο


Σχετικά µε τους κατηγορουµένους, πως είναι ηλικίας 27 και 29 ετών, ζούσαν στην περιοχή της Σπάρτης και της Ζακύνθου, ασχολούνταν κυρίως σε αγροτικές δουλειές και είχαν µπει παράνοµα στη χώρα. Ο «εγκέφαλος», όπως έχει γίνει γνωστό, φέρεται ότι είχε υποσχεθεί στους δύο συλληφθέντες να τους δώσει ένα µεγάλο χρηµατικό ποσό ανάλογα µε το πόσους ανθρώπους θα δολοφονούσαν. Ωστόσο, οι ίδιοι δηλώνουν ότι δεν έλαβαν καθόλου χρήµατα µέχρι και τη στιγµή που συνελήφθησαν. Οταν έγινε η σύλληψή τους, δεν εντοπίστηκαν όπλα ή εκρηκτικά, ενώ οι χώροι όπου διέµεναν στην Αθήνα, όπως άλλωστε και στην περιφέρεια, ήταν αµιγείς κατοικίες, στις οποίες δεν εντοπίστηκαν αξιόλογα ευρήµατα.

«∆υνατός λαός»

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση, τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» βρέθηκαν έξω από τον πολυχώρο στου Ψυρρή και συνοµίλησαν µε τους ανθρώπους που τον επισκέπτονται. «Ηρθαµε σήµερα για να προσευχηθούµε και αισθανόµαστε ασφαλείς εδώ. Μάθαµε µέσω του Ιντερνετ ότι σχεδίαζαν να επιτεθούν, αλλά όλα είναι εντάξει. Είµαστε δυνατός λαός, συνηθισµένοι σε τέτοιες απειλές», είπε πελάτης του εστιατορίου. «Μόλις έµαθα τα νέα, ότι µας είχαν στοχεύσει, φοβήθηκα πολύ. Μου έστειλαν µήνυµα, το οποίο έλεγε ότι κάποιοι άνθρωποι προσπάθησαν να µας σκοτώσουν. Ηταν αρκετά τροµακτικό. Αυτή τη στιγµή έχω ανατριχιάσει. Η εβραϊκή κοινότητα φοβάται πολύ τέτοια περιστατικά και η συναγωγή εδώ είναι µεγάλη. Κάθε µέρα έχει κόσµο εδώ και, σε περίπτωση που υπήρχε κάποια τροµοκρατική επίθεση, θα ήταν µια απόλυτη καταστροφή», είπε ακόµα ένας θαµώνας του καταστήµατος.

88
▶ ΟΙ ∆ΥΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ, ΠΟΥ ∆ΙΕΜΕΝΑΝ ΣΤΗ ΣΚΑΛΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΑΝ ΤΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ

Για το συγκεκριµένο γεγονός εξέδωσε ανακοίνωση και το ίδιο το εστιατόριο, το οποίο προβάλλεται ως στόχος τροµοκρατών, καθώς εκεί συχνάζουν επιφανή µέλη της εβραϊκής κοινότητας της Αθήνας. «Είµαστε ασφαλείς µε τη βοήθεια του Θεού», αναφέρει η ανακοίνωση. Και συνεχίζει: «∆ιαρκώς λαµβάνουµε τα απαραίτητα µέτρα ασφαλείας που συστήνουν οι αρµόδιες Αρχές, ενώ παράλληλα έχουµε την πίστη µας στον Θεό ότι θα µας προστατεύσει. Οπως σε όλα τα γεγονότα της ζωής, πρέπει να κάνουµε τις απαραίτητες ενέργειες και παράλληλα να προσευχόµαστε για τις πνευµατικές ευλογίες».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» 1/4/23