Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης βρίσκεται το διαμέρισμα της πλατφόρμας AirBnB που έγινε η έκρηξη από γκαζάκι του καφέ το πρωί του Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του grtimes.gr, που φέρνει και το οπτικοακουστικό υλικό, τρία άτομα υπέστησαν ελαφρά εγκαύματα και μεταφέρθηκαν σε εφημερεύον νοσοκομείο, ενώ προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές, χωρίς όμως να εκδηλωθεί φωτιά.

Όπως ενημέρωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, το μικρό γκαζάκι του καφέ εξερράγη στις 10 το πρωί σε διαμέρισμα Airbnb -στην οδό Αποστόλου Παύλου 20- καθώς ήταν τοποθετημένο πάνω στην εστία της κουζίνας.

Στο διαμέρισμα φέρεται να διέμεναν τρεις ενήλικες με δύο παιδιά, πιθανότατα οικογένειες τουριστών από τη Μολδαβία και τη Ρουμανία.



Το διαμέρισμα και ειδικά η κουζίνα, όπου σημειώθηκε η έκρηξη, θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Η κουζίνα καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ διαλυμένες είναι και δύο μπαλκονόπορτες.

Στο σημείο έσπευσαν δύο πυροσβέστες με ένα όχημα, δυνάμεις της ΕΛΑΣ, αλλά και ασθενοφόρα για την παροχή πρώτων βοηθειών και τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι ενήλικες φέρονται να άναψαν το μάτι της κουζίνας, πάνω στο οποίο βρισκόταν το γκαζάκι.

Σημειώνεται πως το διαμέρισμα βρίσκεται σχεδόν απέναντι από το τουρκικό προξενείο, το οποίο φυλάσσεται από δυνάμεις της ΕΛΑΣ, με αποτέλεσμα αρχικά να επικρατήσει αναστάτωση σχετικά με το τι ακριβώς είχε συμβεί.