Μαζική αναμένεται να είναι η έξοδος των εκδρομέων για το φετινό Πάσχα, καθώς ήδη τα πλοία που αναχωρούν από το λιμάνι του Πειραιά σημειώνουν πληρότητα σχεδόν στο 100%, ενώ την ίδια στιγμή, πολλοί έχουν ήδη αποχωρήσει για τις πασχαλινές διακοπές.

Παράλληλα, η πληρότητα των ανοικτών ξενοδοχείων των περισσότερων προορισμών της χώρας θα κινηθεί την περίοδο του Πάσχα από 70% έως 90%, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις θα αγγίξουν και το 100%.

Η μεγαλύτερη έξοδος των τελευταίων ετών

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, βάσει των κρατήσεων, αυτή η έξοδος θα είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών και πρόκειται να «σπάσει» και τα νούμερα των προηγούμενων ετών, ακόμα και πριν την πανδημία.
Μόνο από το λιμάνι των Πειραιά, Λαυρίου και της Ραφήνας αναμένεται να αναχωρήσουν περισσότεροι από 250.000 επιβάτες για το Πάσχα και τα δρομολόγια θα πυκνώνουν όσο περνούν οι μέρες με αποκορύφωμα την Μεγάλη Παρασκευή που αναμένεται να φύγουν και οι περισσότεροι.
Υπάρχουν δε και οι πιο «τυχεροί», που μπορούν να κάνουν διακοπές από την αρχή της Μεγάλης Εβδομάδας. Μόνο χθες Κυριακή οι επιβάτες των πλοίων από τα λιμάνια των Πειραιά, Λαυρίου και της Ραφήνας ήταν περισσότεροι από 15.000.
Για την έξοδο των εκδομέων για το Πάσχα θα είναι αυξημένα και τα μέτρα ασφαλείας της τροχαίας. Μόνο για την Αττική έχουν επιστρατευθεί 23.000 αστυνομικοί και έχουν προγραμματίσει να κάνουν 12.000 περιπολίες.