Σε άλλες (χρονικές) περιπτώσεις μπορεί να μη δινόταν άμεσα σημασία στη μυρωδιά του καμένου μέσα σε ένα σχολικό λεωφορείο, αλλά η τραγωδία στα Τέμπη έχει μπει στη συνειδητότητα όσων μπόρεσαν να ταυτιστούν, ακόμα και ως επιβάτες τρένων και λεωφορείων. 

Αυτή λειτούργησε στην περίπτωση του καιόμενου λεωφορείου, το οποίο σταμάτησε λίγο μετά την Εγνατία Οδό, προς Μέτσοβο.

Οι μαθητές επέστρεφαν στη Θεσσαλονίκη αφού είχαν ολοκληρώσει τη σχολική τους εκδρομή στην Κέρκυρα, όταν περίπου στις 14:40 μία μαθήτρια αντιλήφθηκε τη μυρωδιά του καμένου, γεγονός το οποίο μοιράστηκε και με τους φίλους της, αν και εκείνοι δεν συμφωνούσαν μαζί της.

«Παιδιά, μυρίζει έντονα καμένο», επέμενε και άμεσα ενημέρωσε τον οδηγό του λεωφορείου, όπως και τον διευθυντή που έτυχε να τους συνοδεύει στην εκδρομή.



«Τα αντανακλαστικά της συμμαθήτριας του γιου μου ήταν εκπληκτικά. Όταν άρχισε να μυρίζει το καμένο, το είπε πρώτα στους συμμαθητές της και μετά μπροστά στον οδηγό και τον διευθυντή», λέει, μιλώντας στο Mega, η Μίκα Γεωργιάδη, μητέρα του μαθητή.

«Θα μπορούσα να πω ότι τα παιδιά μετά τα Τέμπη έχουν θορυβηθεί πάρα πολύ. Σταμάτησαν άμεσα το λεωφορείο, δεν υπήρξε πανικός», είπε ακόμα και συμπλήρωσε: «Οι καθηγητές τούς κατέβασαν άμεσα, χωρίς πανικό».