Σε υπόθεση εκδικητικής πορνογραφίας φέρεται να εμπλέκεται ένας 38χρονος άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε προανακριτική δικογραφία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης έχει και άλλους συνεργούς.

Ύστερα από μεγάλη έρευνα, η Αστυνομία κατέληξε στον εν λόγω άνδρα, που δρούσε στα social media μαζί με τους συνεργάτες του, παραβιάζοντας τα προφίλ ανυποψίαστων χρηστών, προκειμένου να τους εκβιάσει για χρήματα.

Ο τρόπος που προσέγγιζαν τα θύματά τους ήταν να χρησιμοποιούν τα προφίλ προσφιλών τους προσώπων από τις επαφές τους και έτσι κατάφερναν να εισχωρήσουν στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα συγκεκριμένα social. Εφόσον τους έστελναν μηνύματα ότι απεικονίζονταν σε «ροζ» ιστοσελίδες, τους ζητούσαν να ακολουθήσουν συγκεκριμένο λινκ, προκειμένου να αποφευχθεί το… κακό.

Τα θύματα έπρεπε να εισαγάγουν τους κωδικούς τους, τους οποίους οι δράστες «υπέκλεπταν» και έτσι έμπαιναν στους λογαριασμούς των θυμάτων τους και τους άλλαζαν.

Έχοντας, λοιπόν, πρόσβαση οι δράστες στα προσωπικά τους στοιχεία, τους εκβίαζαν ότι θα έστελναν πολύ προσωπικό τους υλικό σε διαδικτυακούς τους φίλους, ζητώντας χρήματα, περί τα 1.000 ευρώ.

Αν τα θύματα -τρεις γυναίκες από τη Λάρισα και μία από τη Θεσσαλονίκη- δεν συμμορφώνονταν με τις απειλές τους, τις έκαναν πράξη για εκφοβισμό, στέλνοντας σε λίγα άτομα τις προσωπικές τους φωτογραφίες και βίντεο ή τα δημοσιοποιούσαν στις προσωπικές τους σελίδες, ενώ φαινόταν ότι αναρτούσαν το υλικό οι ίδιοι οι χρήστες.

Ευτυχώς, η έρευνα της Αστυνομίας απέδωσε καρπούς και σχηματίστηκε δικογραφία που θα κατατεθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας.