Στη σύλληψη επτά ατόμων προχώρησε σήμερα (12/4) η Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου, ύστερα από έλεγχους που πραγματοποιήθηκαν σε περιοχή εργασιών στο νησί. Η σύλληψη έγινε βάσει εγγράφου που απέστειλε το Σώμα Επιθεωρητών Δόμησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην αρμόδια εισαγγελία. Η εισαγγελία εξέδωσε εντολή προς την ΥΔΟΜ Σύρου για τη διενέργεια ελέγχων, κατά τους οποίους διαπιστώθηκε παράνομη ανέγερση νέων κτισμάτων χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά.



Από την 3η έως την 6η Απριλίου και από τη 10η έως σήμερα πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι από μεικτά κλιμάκια του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Οικονομικής Αστυνομίας σε όλη τη Μύκονο. Καταγγέλθηκαν συνολικά δέκα περιπτώσεις παράνομης δόμησης που αποκαλύφθηκαν μέσω αυτοψιών.



Κατά τη διάρκεια επιτόπιου ελέγχου που διενεργήθηκε στις 4.4.2023 από μεικτό κλιμάκιο του Υ.Π.ΕΝ., στη θέση «Ψαρού» Δήμου Μυκόνου, διαπιστώθηκαν τα παρακάτω:

-Κατασκευή σε εξέλιξη νέου διωρόφου κτιρίου εντός της ζώνης προστασίας (σε απόσταση μικρότερη των 100 μ. από τη γραμμή αιγιαλού, τμήματα του οποίου βρίσκονται εντός της ζώνης αιγιαλού και της ζώνης παραλίας, χωρίς οικοδομική άδεια. Το περίγραμμα, οι διαστάσεις, η συνολική επιφάνεια, οι εσωτερικές διαρρυθμίσεις και οι όψεις δεν συμφωνούν με τα δηλωθέντα στην με Α/Α 10366407 Υπαγωγή. Στάδιο εργασιών κατά την ημερομηνία ελέγχου: Υλοποίηση υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων.

-Ισόγειο κτίριο με χρήση WC εντός της ζώνης προστασίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μ. από τη γραμμή αιγιαλού, του οποίου το περίγραμμα, οι διαστάσεις, η συνολική επιφάνεια, οι εσωτερικές διαρρυθμίσεις και οι όψεις δεν συμφωνούν με τα δηλωθέντα στην Υπαγωγή. Στάδιο εργασιών κατά την ημερομηνία ελέγχου: Υλοποίηση υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων.

-Ισόγειο κτίριο εντός της ζώνης προστασίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μ. από τη γραμμή αιγιαλού, για το οποίο δεν υπεδείχθησαν κατά τον έλεγχο στοιχεία νομιμότητας. Στάδιο εργασιών κατά την ημερομηνία ελέγχου: Αποπερατωμένο.

-Ισόγειο κτίριο εντός της ζώνης προστασίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μ. από τη γραμμή αιγιαλού, για το οποίο δεν υπεδείχθησαν κατά τον έλεγχο στοιχεία νομιμότητας.

-Tοποθέτηση δύο CONTΑINER εντός της ζώνης προστασίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μ. από τη γραμμή αιγιαλού.

-Tοποθέτηση τριών δεξαμενών ύψους 2,2 μ. εντός της ζώνης προστασίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μ. από τη γραμμή αιγιαλού.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα εκτελέστηκε πάλι επιθεώρηση στην περιοχή αυτή, υπό την επίβλεψη της εισαγγελέως της Σύρου, και εντοπίστηκαν παράνομες εργασίες χωρίς τις απαραίτητες άδειες. Στη συνέχεια ξεκίνησε η διαδικασία Αυτοφώρου και συνελήφθησαν 5 άτομα που εκτελούσαν τις εργασίες, καθώς και 2 υπεύθυνοι της επιχείρησης.