Μετά το μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, η οικογένεια είχε κάνει τα πλάνα της και η Άννα-Μαρία είχε πάρει την απόφαση να κάνει Πάσχα στη Νέα Υόρκη μαζί με τον γιο της Παύλο, τη νύφη και τα πέντε εγγόνια της. Συγκεκριμένα, θα βρεθεί στην πολυτελή κατοικία του Παύλου και της Μαρί-Σαντάλ στην καρδιά της Νέας ΥόρκηςΔεν αποκλείεται η Άννα-Μαρία να παρατείνει την παραμονή της στο «Μεγάλο Μήλο» για έναν με ενάμιση μήνα.

Στο μεταξύ, λόγω Πάσχα έχει ατονήσει και η έρευνα για την αγορά ακινήτου από τον Παύλο και τη Μαρί-Σαντάλ. Υπάρχουν μεσίτες που τους προηγούμενους μήνες είχαν έρθει σε επαφή με τον ίδιο και στενούς συνεργάτες του, με στόχο να προωθήσουν μια σειρά από πολυτελή ακίνητα που διαχειρίζονται στο κέντρο της Αθήνας. Όπως είπε στον τηλεοπτικό σταθμό ο πρόεδρος των Ευρωπαίων Μεσιτών, Κοσμάς Θεοδωρίδης, τις τελευταίες εβδομάδες το ενδιαφέρον για αγορά δείχνει να έχει ατονήσει, χωρίς όμως να προκύπτει από πουθενά ότι ο Παύλος το μετάνιωσε.

«Τώρα είναι και το Πάσχα, όπου οι προτεραιότητες αλλάζουν. Μοιάζει να έχουμε μια μικρή ανάπαυλα», είπε ο Κοσμάς Θεοδωρίδης και πρόσθεσε: «Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι έχουμε στείλει πολλά ακίνητα, έχουν γίνει αυτοψίες σε κάποια από αυτά τα ακίνητα και φαίνεται πως υπάρχει μία επιλογή και γίνονται περαιτέρω αναζητήσεις».

Το περιβάλλον του Παύλου έχει ξεκαθαρίσει πως η απόφαση για αγορά ακινήτου στην Ελλάδα είναι οριστική και αμετάκλητη - με τον μεγαλύτερο γιο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου να χειρίζεται το θέμα προσωπικά.

Για την ώρα, πάντως, η τέως βασιλική οικογένεια χαλαρώνει στην έπαυλη της Νέας Υόρκης και το Πάσχα αναμένεται να στρωθεί ένα παραδοσιακό ελληνικό τραπέζι, με τις παραγγελίες για αρνί σούβλας, κοκορέτσι και κοντοσούβλι να έχουν ήδη δοθεί. Στις αρχές του επόμενου μήνα ο Παύλος, η Μαρί-Σαντάλ και η Άννα-Μαρία θα βρεθούν στο Λονδίνο για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου της Αγγλίας και στη συνέχεια θα επιστρέψουν στην Ελλάδα. Έτσι, η αγωνία για μεσίτες και ιδιοκτήτες σπιτιών, όπως φαίνεταιθα παραταθεί.