Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για το βίντεο και τις φωτογραφίες από τα ανακριτικά γραφεία στα οποία απεικονίζεται ο ποδοσφαιριστής Κλέιμαν, ο οποίος απολογείται σήμερα για την κατηγορία του βιασμού 17χρονης.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριανός, έδωσε εντολή στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση και να διαπιστώσει εάν έχει παραβιαστεί το άρθρο 8 παρ. 2 του ν.3090/2002. Σε καταφατική περίπτωση ζητείται η τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας για τους υπαιτίους.

Υπενθυμίζεται πως ενώπιον του 9ου τακτικού ανακριτή βρίσκεται σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, ο Μπόρις Κλέιμαν, που καλείται να απολογηθεί για την κατηγορία του βιασμού ανήλικης μαθήτριας μέσα σε μπαρ στο Κολωνάκι.

Ειδικότερα ο τερματοφύλακας οδηγήθηκε στο ανακριτικό γραφείο μετά τις 10 το πρωί σήμερα και αναμένει να ολοκληρωθούν οι καταθέσεις δύο μαρτύρων που πρότεινε πριν να ξεκινήσει ο ίδιος την απολογία του. Έτσι, αυτήν την ώρα ενώπιον του ανακριτή καταθέτει ο συμπαίκτης του με τον οποίο ήταν μαζί στο μπαρ, όπου φέρεται να διαπράχθηκε ο βιασμός της Βελγίδας μαθήτριας, ενώ στον δικαστικό λειτουργό έχει καταθέσει και ο φυσιοθεραπευτής της ομάδας.

Ο Ισραηλινός κίπερ του Βόλου, που βρίσκεται σε διαδικασία διακοπής του συμβολαίου με την ομάδα μετά τα τελευταία γεγονότα, ανέφερε μπαίνοντας στον ανακριτή, σύμφωνα με το ισραηλινό μέσο sport5: «Όλοι θα δείτε πως δεν έκανα τίποτα».

Ο ποδοσφαιριστής του Βόλου, Ροντρίγκο Εσκοβάλ, σημείωσε: «Η κοπέλα είναι εκείνη που το έσπρωξε επειδή εκείνος δεν την ήθελε, της είπε πως είναι παντρεμένος με παιδιά και ήθελε να τον αφήσει ήσυχο. Ήταν μεθυσμένη και δεν ήθελε (να τον αφήσει) και φώναζε. Τότε ένας από τους φίλους της έβγαλε ένα μαχαίρι και πήγαν έξω. Δεν ψάχναμε μπελάδες. Ο Μπόρις δεν την άγγιξε, εκείνη τον άρπαξε από το χέρι κι εκείνος την απέφυγε».

Ο φυσιοθεραπευτής Ηλίας Τιμπαλάκης είπε: «Δεν υπήρξε επικοινωνία μεταξύ του Μπόρις και του κοριτσιού. Είναι όλα ψέματα. Ένας από τα αγόρια της παρέας της ήταν θυμωμένος που εκείνη καθόταν μαζί του και τον ακολουθούσε, έτσι εκείνος απαίτησε από εκείνη να φτιάξει μία ιστορία. Ήμουν μαζί του όλο το βράδυ, δεν φύγαμε ο ένας από τον άλλον καθόλου. Αυτοί είπαν στα media πως υπήρχαν θέσεις VIP και τέτοια, ούτε αυτό είναι αλήθεια. Ήμασταν όλοι στο ίδιο μέρος, όπου όλοι μπορούσαν να μας δουν. Χορεύαμε και πίναμε».

Ο δικηγόρος του Παναγιώτης Παπαδόπουλος ανέφερε: «Ελπίζω πως σήμερα θα αφεθεί ελεύθερος. Όλα όσα λέγονται πως έμεινε σε κέντρο κράτησης γυναικών είναι ανοησίες και ψέματα».