Οι γιορτές του Πάσχα ξεσήκωσαν «κύμα» εκδρομών, σύμφωνα με τον συνωστισμό που εντοπίζεται σήμερα Μεγάλη Πέμπτη σε λιμάνια, ΚΤΕΛ και σταθμούς διοδίων.

Τα πλοία γέμισαν από το πρωί, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, ενώ τα ΚΤΕΛ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη φεύγουν το ένα μετά το άλλο.

Με κάθε τρόπο οι πολίτες αφήνουν πίσω τους το κλεινόν άστυ για να περάσουν λίγες ημέρες στο εξοχικό και αγαπημένους προορισμούς.

Σφύριξε και… έφυγε

Οι σφυρίχτρες πήραν φωτιά για άλλη μία ημέρα στο λιμάνι του Πειραιά.

Από την Παρασκευή έως και την Μεγάλη Τρίτη από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο ταξίδεψαν 90.300 επιβάτες, 8.300 περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι, μία αύξηση της τάξεως του 10,12%.

Κάποιοι που ανυπομονούσαν να φύγουν κινδύνεψαν να μπουν σε λάθος πλοίο.

Άλλοι έκαναν το πρώτο τους πασχαλινό ταξίδι…

Η θετική διάθεση δεν έλειψε από κανέναν, γιατί να στεναχωρηθούν άλλωστε; Αυτοί θα κάτσουν στην Αθήνα για να δουλέψουν;

Το λιμάνι του Πειραιά επισκέφθηκε όπως κάθε χρόνο ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Έχουν ελεγχθεί και επιθεωρηθεί όχι μονο με τακτικούς, αλλά και με έκτακτους ελέγχους όλα τα πλοία της ακτοπλοΐας η ασφάλεια των δεκάδων χιλιάδων επιβατών αλλά και των πληρωμάτων είναι πάντα σταθερή μας προτεραιότητα», δήλωσε ο υπουργός.

Γεμάτα φεύγουν τα αυτοκίνητα

Με μπαγκάζια, ποδήλατα, κατοικίδια και αυγά ανά χείρας, τον οβελία στο πορτ μαγκάζ και τα πίσω καθίσματα γεμάτα ταξιδεύουν οδικώς οι Αθηναίοι.

Η κίνηση στα διόδια της Ελευσίνας έχει αρχίσει ήδη και αυξάνεται σε σχέση με χθες. Μάλιστα από την Μεγάλη Τετάρτη τόσο στα διόδια της Ελευσίνας όσο και στα διόδια των Αφιδνών πέρασαν πάνω από 100.000 οχήματα.

Με εισιτήριο και… τσουρέκι

Με τσουρέκια ανά χείρας ταξίδεψαν οι περισσότεροι επιβάτες από τα ΚΤΕΛ της Θεσσαλονίκης. Από νωρίς είχαν προμηθευτεί τα εισιτήρια της απόδρασης…

Η κίνηση στα ΚΤΕΛ της Θεσσαλονίκης από σήμερα αναμένεται να κορυφωθεί, με τουλάχιστον πενήντα λεωφορεία να αναχωρούν καθημερινά.

Αντίστοιχη η εικόνα και στα ΚΤΕΛ της Αθήνας. Τα λεωφορεία φεύγουν με 100% πληρότητα και γεμάτες αποσκευές.

Για να απολαύσουμε και του χρόνου το Πάσχα θα πρέπει να προσέχουμε στον δρόμο και σε καμία περίπτωση να μην οδηγούμε υπό την επήρεια αλκοόλ, για την ασφάλεια όλων μας και όχι για τα τσουχτερά πρόστιμα.