Τα σημάδια και οι πληγές που άφησε η πετονιά στο λαιμό του 15χρονου μαθητή του Αρσάκειου είναι εμφανή στα φωτογραφικά ντοκουμέντα που εξασφάλισε το Mega και παρουσίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Σύμφωνα με την κατάθεση του 15χρονου μαθητή, έξι συμμαθητές του στο Αρσάκειο Ψυχικού του έκαναν άγριο bullying, του πέρασαν τη πετονιά στο λαιμό και στη συνέχεια προσπάθησαν να τη περάσουν σε όλο του το κορμί.

Η οικογένεια του μαθητή θα ζητήσει να ασκηθούν ποινικές διώξεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού και για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

«Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα συνεχιστεί η σχολική»

Η μητέρα του 15χρονου θύματος, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε σοκ, μίλησε στο Mega, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλως, πως θεωρεί αδιανόητο να μην τιμωρηθούν οι μαθητές για το άγριο βασανισμό του γιού της.

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα συνεχιστεί η σχολική χρονιά με θύμα και θύτες στην ίδια τάξη, στο ίδιο προαύλιο. Υπάρχει τρομερή ολιγωρία και μια τάση συγκάλυψης από την πλευρά του σχολείου και υπάρχει η τάση να υποβαθμίσουν το γεγονός»

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλη την προηγούμενη εβδομάδα ο 15χρονος μαθητής συναντούσε συχνά τους αδίστακτους συμμαθητές του, οι οποίοι συνεχίζουν να τον εκφοβίζουν, σύμφωνα με την μητέρα του.

«Εκτός από ένα παιδί που το έχει προσεγγίσει και του έχει ζητήσει συγγνώμη, τα υπόλοιπα συνεχίζουν να φέρονται ανώριμα, υποστηρίζοντας ότι κάνουν πλάκα», συμπλήρωσε η μητέρα του μαθητή.

Ο ρόλος του σχολείου

Το ρεπορτάζ του Mega επισημαίνει ακόμα ότι το σχολείο δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει την κατάσταση με την πρέπουσα σοβαρότητα. Η μητέρα του 15χρονου τονίζει χαρακτηριστικά ότι «υπάρχει μια τάση συγκάλυψης από την πλευρά του σχολείου και μια τάση να υποβαθμίσουν το γεγονός».

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, μια καθηγήτρια του θύματος, παραβλέποντας την ψυχική κατάσταση του μικρού, του ζήτησε να ολοκληρώσει την εργασία του.

Η οικογένεια του 15χρονου με μήνυση θα ζητήσει την ποινική δίωξη τόσο των δραστών όσο και των υπευθύνων τους για απόπειρα ανθρωποκτονίας και έκθεσης ανηλίκων σε κίνδυνο.