Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα, ενώ σημαντικές καθυστερήσεις παρατηρούνται στους δρόμους.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα παρατηρούνται στην Κόρινθο, όπου συναντούνται η Κορίνθου – Πατρών και η Κορίνθου – Τριπόλεως καθώς και ο δρόμος που έρχεται από τα Λουτρά της Ωραίας Ελένης. Σύμφωνα με ενημέρωση από την Τροχαία Αττικής, παρατηρείται ανάσχεση περίπου 200 μέτρων στα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών. Στα διόδια της Ελευσίνας έχουν δοθεί προς χρήση για την άνοδο 18 λωρίδες κυκλοφορίας.

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, στη Φθιώτιδα στα διόδια της Αγίας Τριάδας στο ρεύμα προς Αθήνα.

Σύμφωνα με το tvstar, η ουρά των αυτοκινήτων φτάνει τα 4 χιλιόμετρα παρά το γεγονός ότι υπάρχουν 11 ανοιχτά γκισέ στα διόδια. Μέχρι και τις 14.30 πέρασαν από τα διόδια της Αγίας Τριάδας περίπου 10 χιλιάδες αυτοκίνητα. Και στα διόδια των Αφιδνών σχηματίζονται ουρές αυτοκινήτων.

Παράλληλα προβλήματα εντοπίζονται από την Υλίκη έως και τα διόδια της Θήβας, αλλά και στην περιοχή των Αφιδνών όπου τα αυτοκίνητα κινούνται με χαμηλές ταχύτητες.
kinisi0

Αυξημένη είναι η κίνηση και στη Χαλκίδα από το Βασιλικό και έπειτα τα αυτοκίνητα κινούνται σημειωτών μέχρι την Υψηλή Γέφυρα της Χαλκίδας.

Η επιστροφή προμηνύεται, πάντως, δύσκολη δεδομένης της κακοκαιρίας, με την ΕΜΥ να έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης με το οποίο προβλέπει καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Αυξημένη η κίνηση στην Ιόνια οδό - Ουρές στη Γέφυρα

Αυξημένη η κίνηση και στην Ιόνια οδό όπου σχηματίζονται ουρές στη Γέφυρα.

Παραμένουν από νωρίς το μεσημέρι τα προβλήματα σε διάφορα σημεία της Εθνικής Οδού Αθηνών - Κορίνθου, στο ρεύμα προς Αθήνα και συγκεκριμένα από το Κιάτο έως και τους Αγίους Θεοδώρους καθώς επίσης και από την Κινέτα μέχρι και πριν τα διόδια Ελευσίνας.

Η Τροχαία έχει θέσει σε εφαρμογή αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι έως τις 22:00 το βράδυ στο ρεύμα εισόδου υπάρχει απαγόρευση κίνησης των φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Κίνηση υπάρχει και στην Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης. Στα διόδια των Μαλγάρων, υπάρχουν από νωρίς σήμερα (17.4.2023) το μεσημέρι δύο είσοδοι «ελεύθερες» για τη διέλευση των οχημάτων, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κίνηση των εκδρομέων από και προς Θεσσαλονίκη μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Η πιο μεγάλη έξοδος για το Πάσχα: Πάνω από 575.000 οχήματα πέρασαν από τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών

Σε 576.914 ανήλθαν τα οχήματα που εξήλθαν από τα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών κατά το διάστημα από 7 έως 14 Απριλίου, με αφορμή τις εορτές του Πάσχα. Αν δεχτούμε (σ.σ. λίγο αυθαίρετα) ότι σε κάθε αυτοκίνητο είχαμε κατά μέσο όρο τρεις επιβάτες, αυτό σημαίνει πως πάνω από 1.700.000 άτομα έφυγαν οδικώς από την πρωτεύουσα. Σε αυτούς πρέπει να προσθέσουμε και όσους ταξίδεψαν με πλοίο από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο (όπου τα πλοία αναχωρούσαν με πληρότητα κοντά στο 100%) και όσους προτίμησαν το αεροπλάνο για τις μετακινήσεις τους. Το σύνολο των εκδρομέων αναμένεται να επιστρέψει στην πρωτεύουσα έως την Κυριακή του Θωμά.

Στο πλαίσιο αυτό, για τη διαχείριση της κυκλοφορίας και με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών καθώς και την πρόληψη και αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με τον υφιστάμενο Στρατηγικό Σχεδιασμό, έχουν διατεθεί στην Αττική, συνολικά 2.000 αστυνομικοί και 550 οχήματα της τροχαίας.