Έντονος προβληματισμός και αγανάκτηση επικρατεί μετά τα περιστατικά πλήρους ανευθυνότητας με την χρήση επικίνδυνων βεγγαλικών το βραδύ της Ανάστασης στις εκκλησίες της χώρας.

Ερασιτεχνικά βίντεο καταγράφουν την στιγμή όπου ένα βεγγαλικό περνά ακριβώς διπλά από τα κεφάλια των πολιτών, χωρίς ευτυχώς να τους τραυματίσει.

Δεκάδες πιστοί βρίσκονται στο προαύλιο του ναού και βλέπουν μια λάμψη πάνω από τα κεφάλια τους.

Το βεγγαλικό στροβιλίζεται στον αέρα με μεγάλη ταχύτητα σε μικρή απόσταση από τους πιστούς. Από καθαρή τύχη δεν τους πετυχαίνει σε κάποιο μέρος του σώματός τους.

Νοσηλεύονται στο Παίδων

Την ίδια ώρα, στο νοσοκομείο Παίδων παραμένουν τα αγόρια που τραυματίστηκαν σοβαρά όταν κροτίδες εξερράγησαν στα χέρια τους.

Οι ανήλικοι από το Αγκίστρι, τη Σύμη και την Πύλο υποβλήθηκαν σε χειρουργικές επεμβάσεις με την κατάσταση της υγείας τους να είναι σταθερή.

Στην πλαστική χειρουργική του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» νοσηλεύεται πλέον ο 27χρονος που τραυματίστηκε στον λαιμό και στον τράχηλο από κροτίδα, λίγη ώρα πριν την Ανάσταση στην ενορία Αγίου Βασιλείου στο Λεωνίδιο.

Μια παρέα τριών ανδρών, μεταξύ των οποίων δύο αδέλφια, είχε προμηθευτεί ένα ολόκληρο κουτί με 30 κροτίδες. Κάτω από άγνωστες συνθήκες, οι κροτίδες εξερράγησαν ταυτόχρονα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και οι τρεις.

Δύο νεαροί από την ιδία παρέα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

«Βροχή» από αδέσποτες σφαίρες

Κρατώντας δύο πιστόλια στα χέρια του, γνωστός Ρόμα στο Μενίδι ποζάρει μπροστά στο κινητό.

Χωρίς δεύτερη σκέψη αρχίζει και πυροβολεί στον αέρα. Αδειάζει και τις δύο γεμιστήρες αδιαφορώντας για το πού θα καταλήξουν οι αδέσποτες σφαίρες.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα περιστατικά με τους άσκοπους πυροβολισμούς στη Δυτική Αττική, τόσο το βράδυ της Ανάστασης όσο και την Κυριακή του Πάσχα, ήταν πάρα πολλά.

Από την Αστυνομία γίνονται έρευνες για να ταυτοποιηθεί το σημείο όπου ο Ρομά πυροβολούσε στον αέρα, με τις ίδιες πήγες να αναφέρουν πως είναι πιθανόν αυτό να συνέβη μπροστά σε αντιπροσωπεία αυτοκίνητων.