Μόλις λίγες ημέρες μετά την άσκηση ποινικών διώξεων, πληροφορίες από το περιβάλλον του πατρός Αντωνίου θέλουν τον ιερέα να ετοιμάζει αντεπίθεση προχωρώντας σε μηνύσεις εις βάρος του προσωρινού ΔΣ της «Κιβωτού του Κόσμου».

Ο ιερέας εκτιμά πως όλα όσα έχουν προκύψει εις βάρος του αποτελούν προϊόν σκευωρίας, ενώ μέσα σε αυτό το πλαίσιο σκέψεων εντάσσονται και οι επιχειρηματίες που διορίστηκαν προσωρινά για να «τρέξουν» την «Κιβωτό», ώστε να μην παραμείνουν αφρόντιστα τα δεκάδες παιδιά που φιλοξενούνται στις δομές της.

Εξελίξεις

Όλα τα παραπάνω γίνονται στο περιθώριο των δικαστικών εξελίξεων, μετά την άσκηση ποινικών διώξεων που αφορούν στη σεξουαλική παρενόχληση δύο νεαρών αγοριών, κακουργηματικής υφής, ενώ ασκήθηκαν διώξεις πλημμεληματικού χαρακτήρα για τους ξυλοδαρμούς τροφίμων των δομών, καθώς ο πατήρ Αντώνιος θεωρείται ηθικός αυτουργός αυτών των πρακτικών.

Ο πατήρ Αντώνιος πέρασε τις ημέρες του Πάσχα μαζί με φιλικά πρόσωπα και πλέον ετοιμάζεται να περάσει από το γραφείο του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για τις κατηγορίες.

«Αλλαγή πλεύσης»

Πάντως, ο δικηγόρος του 15χρονου, ο οποίος κατηγορεί τον πατέρα Αντώνιο για ασέλγεια, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, φαίνεται πως εκτιμά αλλαγή υπερασπιστικής πλεύσης: «Τώρα θυμήθηκε να καταθέσει μηνύσεις; Μήπως έχει αλλάξει η υπερασπιστική του γραμμή, διότι υπάρχει περίπτωση οι νομικοί του παραστάτες να μην είναι οι ίδιοι; Οι δικηγόροι φταίνε; Πόσους δικηγόρους θα έχει πια; Δεν μπορεί να έχει πάνω από δύο δικηγόρους στην ανάκριση» τόνισε σε τηλεοπτική εκπομπή, «φωτογραφίζοντας» ενδεχομένως τις συζητήσεις του πατρός Αντωνίου με τον Αλέξη Κούγια.

Προ ημερών ο γνωστός ποινικολόγος φέρεται να είχε αφήσει να εννοηθεί πως δεν θα είχε πρόβλημα να αναλάβει τον πατέρα Αντώνιο, με την προϋπόθεση πως θα λειτουργούσε μόνος του με τους συνεργάτες του και όχι σε συνέργεια με τα τρία δικηγορικά γραφεία που έχουν αναλάβει εξαρχής την υπόθεση.

Την άλλη εβδομάδα

Η απολογία του πατρός Αντωνίου αναμένεται την άλλη εβδομάδα, εκτός απροόπτου, ενώ αναμένονται και οι ενδεχόμενες διώξεις που αφορούν το οικονομικό σκέλος της υπόθεσης. Ο εισαγγελέας Ιωάννης Σέβης εξετάζει μαρτυρίες και καταθέσεις, πέρα από τα οικονομικά στοιχεία, ενώ αναμένεται εντός των ημερών και το πόρισμα της Οικονομικής Αστυνομίας.

*Δημοσιεύτηκε στην On Time στις 18 Απριλίου 2023.