Με αφορμή την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη, η χρυσή Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Ειδικότερα, η ίδια που ήταν η πρώτη που μίλησε για τις κακοποιητικές συμπεριφορές, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως δεν μπορούμε να επιλέγουμε ανθρώπους για τα κόμματα που μας εκπροσωπούν επειδή έχουν παραπάνω δημοσιότητα.

Όλα όσα είπε για τον Αλέξη Γεωργούλη

«Είναι τραγικό όταν προχωράνε σε τέτοιες αποκαλύψεις και ουσιαστικά όλο το απόρρητο καταρρίπτεται, ωστόσο αυτός είναι και ένας από τους λόγους που τα θύματα φοβούνται, φοβούνται λοιπόν γιατί το δικαίωμα στην αλήθεια τιμωρείται. Θα σας πω ένα απλό παράδειγμα, όταν ο κύριος Κακλαμανάκης μίλησε στη Βουλή ύστερα από προτροπή του υφυπουργού Αθλητισμού για τη διαφθορά στον αθλητισμό, το πλήρωσε με δύο αγωγές. Προσφάτως ενώ είχαμε τη δεκαπεντάχρονη Αθανασία Μεσίρη στον τελικό του άλματος, που βγήκε στην έβδομη θέση, η κυρία Μιλλούση αναδείχτηκε ως πρότυπο αθλήτριας ενώ εμφανίστηκε στους αγώνες με προπονητή που είχε καταγγελθεί ως κακοποιητής. Θέλω να καταλάβετε, λοιπόν, ότι παρότι εδώ και δύο χρόνια έχει ανοίξει ένας κύκλος συζητήσεων, επί της ουσίας όλα τα κόμματα δεν έχουν σταθεί με έναν σαφή τρόπο, δηλαδή υπάρχουν κάποιες προγραμματικές δηλώσεις αλλά δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά κάτι», είπε αρχικά η Σοφία Μπεκατώρου.

Στη συνέχεια η ίδια συμπλήρωσε: «Πλήρωσα το κόστος τού ότι βγήκα να μιλήσω και εννοείται βιάστηκαν να πουν ότι η σκοπιμότητά μου ήταν για να εμπλακώ στη διοίκηση της Ομοσπονδίας. Αυτό όμως δεν έγινε. Πάντα όταν βγαίνει ένα θύμα να μιλήσει, αντί να ακούσουμε τι έχει να πει, προσπαθούμε να βρούμε πώς θα ακυρώσουμε όσα θα πει, για τα οποία έχει δυσκολευτεί τόσο πολύ. Τα κόμματα πρέπει επιτέλους να αξιοποιήσουν ανθρώπους οι οποίοι έχουν κινηματικές πρωτοβουλίες και ασχολούνται με θέματα που αφορούν στις γυναίκες, στη βία, στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και πολλά άλλα. Δεν μπορούμε απλά να επιλέγουμε ανθρώπους για τα κόμματα που μας εκπροσωπούν οι οποίοι έχουν απλώς μία παραπάνω δημοσιότητα».