Σε μια απίστευτη καταγγελία προέβη η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου, σύμφωνα με την οποία άγνωστος έβαλε νεογέννητα γατάκια αρχικά σε νάιλον σακούλες, στη συνέχεια σε τσουβάλι και έπειτα τα πέταξε σε κάδο απορριμμάτων.

Την αποκρουστική ανακάλυψη έκανε εθελόντρια της ομάδας, η οποία ενημερώθηκε από διερχόμενη κάτοικο της περιοχής Χρυσοχοΐδη ότι μέσα σε κάδο απορριμμάτων στη συμβολή των οδών Δαβάκη-Παπανικολάου άκουσε το σπαρακτικό κλάμα από νεογέννητα γατάκια.

Η ίδια η γυναίκα ήταν αυτή που κάλεσε την Πυροσβεστική, άνδρες της οποίας απεγκλώβισαν τα συνολικά τέσσερα γατάκια, τα οποία είχαν ακόμα τον ομφάλιο λώρο.

Δυστυχώς, όπως διαπιστώθηκε κατά τον απεγκλωβισμό, τα δύο από τα τέσσερα γατάκια ήταν ήδη νεκρά, ενώ τα άλλα δύο που βρίσκονται εν ζωή παραδόθηκαν σε κτηνιατρείο για να κρατηθούν στη ζωή.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου.


Η ανάρτηση της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου

Πριν από λίγη ώρα εθελόντρια της ομάδας μας ενημερώθηκε από διερχόμενη κάτοικο της περιοχής Χρυσοχοΐδη ότι μέσα σε κάδο απορριμμάτων στη συμβολή των οδών Δαβάκη-Παπανικολάου άκουσε το σπαρακτικό κλάμα από νεογέννητα γατάκια. Παρέμεινε εκεί και ειδοποίησε άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, όπου οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν από τον κάδο, μέσα από τσουβάλι, 4 νεογέννητα γατάκια με τον ομφάλιο λώρο. Κάποιο δίποδο "τέρας" έκανε πάλι την "καλή του πράξη"... Δυστυχώς για ακόμη μια φορά αντιλαμβανόμαστε ότι ζούμε σε μια κοινωνία που δεν έχουν όλες οι ζωές την ίδια αξία... Ο "ανθρωπος" που το έκανε, είχε τοποθετησει το καθένα γατάκι σε ξεχωριστή ναυλον σακούλα και όλες μαζί οι σακούλες ήταν μέσα στο τσουβάλι...

Δυστυχώς από τον απεγκλωβισμό τα 2 από τα 4 γατάκια ήταν ήδη νεκρά. Τα άλλα 2 γατάκια που βρίσκονται εν ζωή η κυρία που άκουσε το κλάμα τους, και τα έσωσε, τα παρέδωσε σε κτηνιατρείο, όπου τα ανέλαβαν με σκοπό να προσπαθήσουν να τα κρατήσουν στη ζωή. Όσο και αν το λέμε και το ξαναλέμε, ως Σωματείο στη σύγκληση της 5μελούς επιτροπής διαχείρισης αδέσποτων ζώων του Δήμου Βόλου, ότι πρέπει να υπάρχει πρόγραμμα στειρώσεων για αδέσποτες γάτες, δυστυχώς μάλλον ο δήμος τις θεωρεί αόρατες και οι στειρώσεις των αδέσποτων γατιών στην πόλη μας γίνονται μόνο με ιδιωτική πρωτοβουλία... ενώ στις περισσότερες πόλεις της χώρας υπάρχει πρόγραμμα στειρώσεων. Για το παραπάνω συμβάν έχει ήδη ενημερωθεί το Α.Τ Βόλου.