Έξαρση παρουσιάζει η εγκληματικότητα, με πολλές διαρρήξεις να σημειώνονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με κάποιες μάλιστα να παρουσιάζουν και κοινά στοιχεία.  Στη Θεσσαλονίκη δράστες έριξαν από τον έκτο όροφο πολυκατοικίας χρηματοκιβώτιο 500 κιλών και το φόρτωσαν σε αυτοκίνητο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ίδια σπείρα διέρρηξε πριν από τέσσερις ημέρες το σπίτι γνωστού επιχειρηματία στη Βούλα.

Κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν καρέ – καρέ κινηματογραφική διάρρηξη στη Θεσσαλονίκη.

 Σύμφωνα με ρεπορτάζ του mega διαρρήκτες, με κουκούλες και γάντια έχουν εισβάλλει σε πολυκατοικία, και κατεβαίνουν από την ταράτσα στο μπαλκόνι του 6ου ορόφου.

 Στο αποκλειστικό βίντεο που εξασφάλισε το ΜEGA, φαίνεται ο ένας διαρρήκτης με τη βοήθεια σχοινιού να βοηθάει τους συνεργούς του, να κατέβουν. Μάλιστα, μετακινεί μια μεγάλη γλάστρα για να πατήσει ο ένας.

 Ακολουθούν οι υπόλοιποι τρεις. Ξηλώνουν τον συναγερμό και τον βάζουν σε κουβά με νερό, για να απενεργοποιηθεί.

 Μπαίνουν στο σπίτι και αμέσως κατευθύνονται στοχευμένα στην κρεβατοκάμαρα του ιδιοκτήτη, γνωρίζοντας ότι εκεί βρίσκονται πανάκριβα κοσμήματα αξίας 500.000 ευρώ και το χρηματοκιβώτιο με 300.000 ευρώ.

 Άλλοι πέντε από την σπείρα είναι οι τσιλιαδόροι. Όλοι μαζί σύρουν το χρηματοκιβώτιο που ζυγίζει 500 κιλά, το βγάζουν στο μπαλκόνι, σπάνε το τζάμι και το ρίχνουν από τον 6ο όροφο της πολυκατοικίας.

 Στη συνέχεια, φορτώνουν το χρηματοκιβώτιο σε φορτηγάκι και εξαφανίζονται.  Η διάρρηξη που θυμίζει αστυνομική ταινία έγινε τον περασμένο Ιούνιο.

 Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, οι δράστες φαίνεται πως είναι οι ίδιοι που διέρρηξαν πριν από τέσσερις ημέρες το σπίτι γνωστού επιχειρηματία στη Βούλα, αποσπώντας κοσμήματα μεγάλης αξίας.

 Και στις δύο περιπτώσεις τα μέλη της σπείρας φαίνεται πως ήταν πολύ καλά ενημερωμένα για το πότε θα έφευγαν οι ιδιοκτήτες από τα σπίτια τους και κινήθηκαν πολύ γρήγορα και σε συγκεκριμένα σημεία όπου ήταν τα χρήματα και τα κοσμήματα.