Το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών αποκάλυψε μια εντυπωσιακή δικογραφία 2.500 σελίδων, με απάτες, εκβιάσεις, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, απόπειρες ανθρωποκτονιών και εμπόριο όπλων, με 67 κατηγορούμενους, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και 5 αστυνομικοί και περίπου 30 θύματα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο κύκλωμα συμμετείχαν και άλλοι επίορκοι αστυνομικοί από τμήματα του ανατολικού Αιγαίου, της Μεσσηνίας, της Αττικής οι οποίοι ενημέρωναν τον «εγκέφαλο» για ενδεχόμενες έρευνες σε εξέλιξη αλλά και δικαστικές διαδικασίες εναντίον μελών του κυκλώματος.

Το σημαντικότερο πόστο το είχε αστυνομικός μέσα στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ με πρόσβαση σε ηλεκτρονικά μέσα, ο οποίος ενημέρωνε και για τις σχετικές έρευνες.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη δικογραφία, αστυνομικός που συμμετείχε στο κύκλωμα καταγράφηκε να λέει ότι θα παρακρατήσει νομικό έγγραφο προκειμένου να μην παραδοθεί σε κατηγορούμενο, με στόχο το κώλυμα της υπόθεσης.

Δείτε βίντεο

Τα ρούχα για τη… Ρωσίδα

Σύμφωνα με την έρευνα του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, το κύκλωμα είχε πάρει 800.000 ευρώ από επιχειρηματία για υποτιθέμενες εργασίες σε Μητρόπολη, ενώ του έταξαν και δάνειο ύψους 1.200.000 € από το υπουργείο Οικονομικών.

Στην δράση τους, και το εμπόριο όπλων και σφαιρών για καλάσνικοφ και ΑΚ-47.

Μάλιστα, για να καλύψουν τα ίχνη τους, αναφερόμενοι στο εμπόριο σφαιρών, μιλούσαν «για ρούχα για τη  Ρωσίδα 47 χρόνων».

Έχουν συλληφθεί 300 φορές

Αίσθηση ωστόσο προκαλεί πως ο αρχηγός της συμμορίας είχε συλληφθεί 15 φορές για παρόμοια αδικήματα, ενώ τα μέλη του κυκλώματος συνολικά έχουν συλληφθεί πάνω από 300 φορές από την ΕΛ.ΑΣ.

Παρόλα αυτά, συνέχιζαν ανενόχλητοι την δράση τους.