Για πρώτη φορά φοιτητές από τις τρεις Νομικές Σχολές της χώρας, αλλά και φοιτητές από Τμήματα Πολιτικής Επιστήμης σε συνεργασία με τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, διοργανώνουν διήμερο συνέδριο με τίτλο «Law and Political Science Conference» στις 21 και 22 Απριλίου στο Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ», στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Στόχος του συνεδρίου σύμφωνα με τους διοργανωτές είναι, να δώσει στους φοιτητές μια εναλλακτική και πιο πρακτική οπτική σε θέματα που τους απασχολούν και θα τους απασχολήσουν μόλις βγουν στην αγορά εργασίας. Οι σύγχρονες θεματικές και τα διαδραστικά workshops αναμένεται να προσφέρουν μία διαφορετική εμπειρία στους συμμετέχοντες του συνεδρίου και μια άλλη προσέγγιση σε σχέση με την κλασική παρακολούθηση στα αμφιθέατρα.

Ακαδημαϊκοί, δικηγόροι και φοιτητές θα πραγματευτούν θεματικές σχετικά με το Ποινικό Δίκαιο, το Δίκαιο των Επιχειρήσεων, τις Διεθνείς εξελίξεις και πώς αυτές επηρεάζουν την Ελλάδα και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Τα Workshops «Σύγχρονα ζητήματα Ποινικού Δικαίου», «Νέος Δικηγόρος – από τη θεωρία στην πράξη» και «Η απασχόληση στην Δημόσια Διοίκηση» θα δώσουν μια διαφορετική προσέγγιση σε σχέση με τα συνέδρια που έχουμε συνηθίσει, θα έχουν μια πρωτοποριακή δομή με συνεχή διάλογο εισηγητών και φοιτητών και θα είναι ένα μοναδικό «παιχνίδι».

Μεταξύ των εκλεκτών εισηγητών θα είναι γνωστοί δικηγόροι και καθηγητές Πανεπιστημίου. Ενδεικτικά, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο Χρίστος Μυλωνόπουλος, ο Άρης Χαραλαμπάκης, ο Βασίλης Χειρδάρης, ο Δημήτρης Λουκάς, καθώς και ο Κώστας Υφαντής. Στο συνέδριο θα πραγματοποιήσουν εισήγηση σε ειδικές θεματικές ο Λεωνίδας Χριστόπουλος, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ο Στέλιος Κουτνατζής, Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης και Λέκτορας Δημοσίου Δικαίου της Νομικής ΔΠΘ.

Χαιρετισμό αναμένεται να απευθύνουν η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου, ο Δικηγόρος, Σύμβουλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Νομικών e-Θέμις Δημήτρης Αναστασόπουλος, ο νεότερος Σύμβουλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Στέλιος Λεριός, ο Ποινικολόγος και Πρόεδρος της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων Γιάννης Γλύκας, οι σύμβουλοι ΕΑΝΔΑ Κωστής Λιακόπουλος και Γιώργος Βουνίδης και ο Δικηγόρος και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Μιχάλης Μιχαλάκης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ