Δεύτερος επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο Ηράκλειο έπεσε, μέσα σε ένα 24ωρο, θύμα απάτης από επιτήδειο με την βοήθεια της... «Διαύγειας», στην οποία αναρτώνται συναλλαγές με πλήρη στοιχεία των εμπλεκομένων, στο πλαίσιο της διαφάνειας στη δημόσια διοίκηση.

Όπως συνέβη και με το προηγούμενο θύμα, έτσι και ο δεύτερος επιχειρηματίας δέχθηκε τηλεφώνημα από δήθεν υπάλληλο της Περιφέρειας Κρήτης, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι έπρεπε να του καταβάλει ένα ποσό βάσει τιμολογίου που είχε εκδώσει η Περιφέρεια. Μάλιστα, γνώριζε τα στοιχεία του τιμολογίου, τις ημερομηνίες και το όνομα του προϊσταμένου που υπέγραφε το ένταλμα πληρωμής. Όταν ο επιχειρηματίας έδωσε τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού του, είδε να μεταφέρονται από αυτόν 17.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι με τον ίδιο τρόπο, ένας άλλος προμηθευτής της Περιφέρειας Κρήτης είχε χάσει την Τρίτη πάνω από 10.000 ευρώ. Το κρούσμα έκανε την Περιφέρεια να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία προειδοποιούσε για τη νέα μέθοδο απάτης με στοιχεία υπαλλήλων της που αναρτώνται στην «Διαύγεια». Ωστόσο, η ανακοίνωση εκδόθηκε αφού την... "πάτησε" και το δεύτερο θύμα!