Συγκλονίζει το πανελλήνιο η υπόθεση με την 49χρονη γυναίκα που περιέλουσε και έκαψε με εύφλεκτο υλικό τον σύζυγό της στη Μυτιλήνη την Πέμπτη (20/04). Ο 58χρονος άνδρας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη. Σημειώνεται ότι σήμερα ασκήθηκαν από τον εισαγγελέα βαρύτατες κατηγορίες εις βάρος της 49χρονης, όπως απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράβαση των διατάξεων περί ενδοοικογενειακής βίας. Η ίδια θα βρεθεί στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί τη Δευτέρα (24/04).

Ο δικηγόρος της κατηγορουμένης, Τάσος Χατζηγιάννης, μιλώντας στα parapolitika.gr, αναφέρθηκε στην υπόθεση, τονίζοντας ότι η πελάτισσά του δεν είχε καμία απολύτως ανθρωποκτόνο πρόθεση.

Στην αρχή ο νομικός εξέφρασε εκ μέρους της 49χρονης την αμέριστη συμπαράσταση για τον 58χρονο άνδρα και ευχήθηκε την ταχεία ανάρρωσή του. Στη συνέχεια ο ίδιος δήλωσε ότι ο τσακωμός του ζευγαριού ήταν απόρροια μιας συσσωρευμένης οργής και αγανάκτησης, «συνέπειες ενδοοικογενειακής βίας». Επίσης, πρόσθεσε ότι κατά το παρελθόν υπήρξαν «πολλά περιστατικά και λεκτικής και σωματικής βίας». «Η ίδια φέρει κακώσεις και μελανιές σε όλο της το σώμα και εγκαύματα από την προσπάθειά της να σβήσει τη φωτιά. Πρέπει να τονιστεί ότι οι κακώσεις δεν προκλήθηκαν από τη φωτιά αλλά από χτυπήματα», είπε.

«Έχουν υποστεί την τραγική απώλεια δύο εκ των τριών παιδιών τους, που το ένα χάθηκε πρόσφατα. Κάποιες φορές ένας άνθρωπος μπορεί να φτάσει σε ένα σημείο που μπορεί να έχουμε διατάραξη των σωματικών λειτουργιών. Βέβαια, αυτό δεν το ξέρω, θα το διαπιστώσει ο αρμόδιος ψυχίατρος καθώς θα ζητηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηγιάννης. Και συνέχισε: «Το μόνο σίγουρο ήταν πως δεν είχε πρόθεση να προξενήσει κάτι τέτοιο, καθώς η ίδια προσπάθησε με κίνδυνο της ζωής της να σβήσει την πυρκαγιά που προκλήθηκε και πράγματι τα κατάφερε. Ακόμα, εκείνη ήταν που κάλεσε το ασθενοφόρο. Παρέμεινε στο νοσοκομείο έξω από την εντατική μέχρι να συλληφθεί από την Αστυνομία».

Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με τη στάση που κρατάει ο γιος του ζευγαριού, ο κ. Χατζηγιάννης ανέφερε ότι «κρατάει μία ουδέτερη στάση και προσπαθεί να κρατήσει μία ισορροπία. Αναμένεται να ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να επισκεφτεί τον πατέρα του».