O σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος μιλώντας για τον σεισμό των 4,5 Ρίχτερ στην Εύβοια, τονίζοντας πως η περιοχή «εξακολουθεί να είναι διεγερμένη σεισμολογικά» και συνέστησε μεγάλη προσοχή από τους πολίτες και εγρήγορση από τον κρατικό μηχανισμό.

«Θυμίζω ότι σεισμοί ανάλογου μεγέθους από την ίδια περιοχή μας απασχόλησαν ήδη από τα τέλη Νοεμβρίου 2022 και το Δεκέμβριο 2022. Η περιοχή εξακολουθεί να είναι διεγερμένη και επιβάλλεται εγρήγορση από τις αρχές με πιστή εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδίου Εγκέλαδος», έγραψε στο facebook.

«Υπήρξε μια ύφεση το τελευταίο δίμηνο, αλλά σήμερα βλέπουμε μία έντονη αναζωπύρωση. Νομίζω ότι η περιοχή πρέπει να προστατευτεί διότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά», σημείωσε, μιλώντας στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star.

Παράλληλα, σε δηλώσεις του στο evima.gr, προειδοποίησε για το ενδεχόμενο ενός μεγαλύτερου σεισμού.

«Ο σημερινός σεισμός μας δείχνει πως ενεργοποιήθηκαν ξανά και είναι ικανά να δώσουν μεγαλύτερο σεισμό», σημείωσε, εφιστώντας την προσοχή στους κατοίκους της Εύβοιας. «Η Περιφέρεια σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς πρέπει να πάρουν άμεσα προληπτικά μέτρα για το ενδεχόμενο ενός μεγαλύτερου σεισμού. Κανείς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο οι σεισμοί να συνεχιστούν και το καλοκαίρι στην περιοχή», εξηγεί.