Μέρα μεσημέρι στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, στην πλατεία, ένας 55χρονος, απορειράθηκε να απαγάγει ένα 14χρονο. Τον άνδρα καταδίωξε ο πατέρας του παιδιού. Το 14χρονο αγόρι περίμενε στη στάση του λεωφορείου και συζητούσε με έναν φίλο του, λέγοντάς του ότι θέλει να πάει στη Μεταμόρφωση.

Ο πατέρας του ανήλικου, περιέγραψε πώς ο 55χρονος άκουσε τη συνομιλία του παιδιού του και τον προσέγγισε:

«Ο κατηγορούμενος ήταν στο περίπτερο και έπινε μπύρες. Άκουσε τον διάλογο που είχε το παιδί μου με τον φίλο του και του είπε "έλα να σε πάω εγώ". Ο γιος μου αρνήθηκε, εκείνος του το πρότεινε αρκετές φορές και στη συνέχεια έφυγε. Το παιδί μου κράτησε τις πινακίδες, με ενημέρωσε και εγώ αμέσως βγήκα στους δρόμους με το αμάξι και άρχισα να αναζητώ τον άνδρα. Κατά τύχη τον είδα να ανεβαίνει τη Δεκελείας. Έκανα αναστροφή και τον ακολούθησα», υποστήριξε.

Ο πατέρας άρχισε να καταδιώκει το όχημα μέχρι τη Μεταμόρφωση. Στην Ιερού Λόχου στη Μεταμόρφωση, κατάφερε και ακινητοποίησε το όχημα του 55χρονου. Λίγο αργότερα, έφτασε στο σημείο η αστυνομία που πέρασε χειροπέδες στον άνδρα.

«Του είπα "καλά δεν ντρέπεσαι; Πήγες και είπες σε ένα παιδι αυτό το πράγμα;". Και εκεί έσβησαν όλα, μαύρο. Τον έβγαλα από το αμάξι, απο το παράθυρο. Δεν τον χτύπησα. Μου είπε "έκανα λάθος, συγνώμη". Κάλεσα την αστυνομία», επεσήμανε ο πατέρας του 14χρονου.

Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος  που είναι πατέρας δυο παιδιών φέρεται να ισχυρίστηκε στους αστυνομικού πως δεν είχε κακή πρόθεση και ότι απλά προσφέρθηκε να πάει το παιδί στο σπίτι του.

Ο κατηγορούμενος αναμένεται να δώσει εξηγήσεις στον ανακριτή την ερχόμενη Τετάρτη.