Μια ομάδα από ανήλικους Ρομά κατέστρεψαν δεκάδες μνήματα στο νεκροταφείο Εξαμιλίων του Δήμου Κορινθίων, το απόγευμα της Πέμπτης 20/04.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέντε από τους συνολικά δώδεκα δράστες αναγνωρίστηκαν και τρεις συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που εκτελέστηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας Κορίνθου μαζί με άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε. και της Ομάδας Ειδικών Ελέγχων, συνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής τρεις ανήλικοι Ρομά 16, 14 και 13 χρόνων και ταυτοποιήθηκαν άλλοι δυο.

Σε βάρος των πέντε παιδιών σχηματίστηκε δικογραφία για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, η οποία περιλαμβάνει και τον 35χρονο πατέρα των δυο μικρότερων που συνελήφθη για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκων.

Η έρευνα συνεχίζεται για να ταυτοποιηθούν και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας 12 ατόμων που έκαναν την επιδρομή στο κοιμητήριο, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένοι βανδαλισμοί σε περισσότερους από 50 τάφους, τα μάρμαρα των οποίων έσπασαν με βαριοπούλες οι ανήλικοι βάνδαλοι προκαλώντας την οργή των συγγενών που ζήτησαν περισσότερη αστυνόμευση στο νεκροταφείο.

Ο χώρος φυλάσσεται από υπαλλήλους ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης, ωστόσο, η βάρδιά τους ολοκληρώνεται στις 6 το απόγευμα.

*Πηγή: protothema.gr