Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας στην Πάτρα για τη ληστεία που σημειώθηκε στα Προσφυγικά, στην περιοχή της Πλατείας Ελευθερίας, κατά 85χρονου συνταξιούχου δημοσιογράφου. Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται ο ηλικιωμένος που έζησε στις στιγμές τρόμου όταν τον ξυλοκόπησαν και τον λήστεψαν 8 ανήλικοι Ρομά, ενώ φόβος επικρατεί ανάμεσα στους κατοίκους της περιοχής.

 Πώς συνέβη το περιστατικό

Την Παρασκευή 21 Απριλίου μία συμμορία ανήλικων Ρομά στα Προσφυγικά στην Πάτρα επιτέθηκε στον συνταξιούχο δημοσιογράφο Νίκο Στεφανόπουλο. Όλα συνέβησαν όταν ο ηλικιωμένος άνδρας πήγε στην λαϊκή της γειτονιάς του. Μετά τις αγορές του επέστρεφε στο αυτοκίνητό του και τον περικύκλωσαν νεαρά άτομα, 15χρονα κατά τον ίδιο. Αφού τον χτύπησαν και του έσκισαν τα ρούχα, του πήραν όσα χρήματα είχε στο παντελόνι του και μόνο όταν άκουσαν μια γυναίκα από μακριά να τους φωνάζει ότι έρχεται η Αστυνομία, έγιναν καπνός!

Τι δηλώνει το θύμα

«Όλα αυτά μέρα – μεσημέρι, σε σημείο με κίνηση λόγω λειτουργίας της λαϊκής αγοράς. Με περικύκλωναν οι νεαροί και με βαρούσαν επί πέντε λεπτά. Είχα βάλει τα χέρια στο κεφάλι μου για να μη χτυπήσω χειρότερα. Έχω ταραχτεί πολύ με αυτό που συνέβη» περιέγραψε έντρομος ο Νίκος Στεφανόπουλος.