Mε ελληνικό θρίαμβο ολοκληρώθηκαν τα Παγκόσμια Σχολικά Πρωταθλήματα Σκακιού της Fide, στα πλαίσια του 4ου Σκακιστικού Φεστιβάλ Ρόδου, από τις 13 έως 23 Απριλίου 2023. Μετά από ένα δύσκολο αγωνιστικό πρόγραμμα, η Ευαγγελία Σίσκου εξασφάλισε την 1η θέση στην κατηγορία των κοριτσιών μέχρι 13 ετών, πετυχαίνοντας 7,5 βαθμούς σε 9 αγώνες, δηλαδή επτά νίκες, μία ήττα και μία ισοπαλία, σε αγώνες όπου έλαβαν μέρος συνολικά 34 σκακίστριες.

 Παίζει σκάκι από 4 ετών

Η Ευαγγελία Σίσκου, που παίζει σκάκι από τα 4 χρόνια της, είναι 11 ετών, μαθήτρια της 5ης τάξεως του Δημοτικού στην Αδαμάντιο Σχολή στην Θεσσαλονίκη, και σύλλογος της είναι ο ΑΜΟ Γαλαξίας. Να σημειωθεί ότι πριν από λίγους μήνες, τον Νοέμβριο του 2022, είχε κατακτήσει την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κοριτσιών έως 10 ετών.

 Η απονομή

Ο Σκακιστικός Όμιλος Ρόδου «Ιππότης» διοργάνωσε μια τεράστια γιορτή στην τελετή λήξης γεμάτη μουσική, χρώματα και άπειρα χαμόγελα. Γύρω στα μισά των απονομών, ήχησε δυνατά και ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας, στην απονομή της κατηγορίας G13, όπου η Ευαγγελία στέφθηκε Πρωταθλήτρια κόσμου ανεβάζοντας τη χώρα μας στο υψηλότερο βάθρο. Θα πρέπει να σημειωθεί, πως η Ευαγγελία επέλεξε να αγωνιστεί σε υψηλότερη ηλικιακά κατηγορία.
Τα πρωταθλήματα ήταν μια συνδιοργάνωση του Σκακιστικού Ομίλου «Ιππότης Ρόδου» με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου, μέσω του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΔΟΠΑΡ) υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας (FIDE) και της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ).