Από τη δολοφονία της 71χρονης στη Θεσσαλονίκη παρήλθαν 18 μέρες μέχρι η Αστυνομία να φτάσει στη σύλληψη του 34χρονου γιου της, ο οποίος ομολόγησε ότι τη σκότωσε. 

Το ρεπορτάζ του MEGA είναι χαρακτηριστικό, καθώς, σύμφωνα με αυτό, ο μητροκτόνος τη σκότωσε έπειτα από δική της επιθυμία

Ο 34χρονος μητροκτόνος από τη Θεσσαλονίκη, που διέφευγε τη σύλληψη για 18 ημέρες, ισχυρίζεται, αποκλειστικά στο «Live News», ότι σκότωσε τη μητέρα του επειδή του το είχε ζητήσει εκείνη.

«Η μητέρα μου δεν ήταν καλά, ειδικά τον τελευταίο καιρό. Είχε πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας και με παρακαλούσε να τη βοηθήσω να φύγει από τη ζωή γιατί δεν άντεχε και ήθελε να πάει να βρει τον πατέρα μου, που ήταν νεκρός. Δέχτηκα να το κάνω για να τη λυτρώσω. Προσπάθησα να αυτοκτονήσω, αλλά δεν τα κατάφερα. Περιπλανιόμουν, όχι γιατί ήθελα να κρυφτώ, αλλά για να βάλω τέλος στη ζωή μου με κάποιον τρόπο», λέει ο 34χρονος.

«Ζητήσαμε να μας δείξει το θυροτηλέφωνο που ήταν επίσκεψη, όπως είπε, κι έπεφτε σε αντιφάσεις ότι μπήκε μέσα να κάνει την ανάγκη του, ρωτούσα συνεχώς πράγματα, δεν γίνεται να είσαι άστεγος με κινητό αφής», περιγράφει ο κ. Φύκατας.

Μόλις έφτασε η Αστυνομία, ο καθ' ομολογίαν μητροκτόνος παραδέχτηκε στις Αρχές την ταυτότητά του, αλλά και τοn φόνο της ίδιας του της μητέρας.

«Πρόκειται για μία οικογενειακή τραγωδία, διότι η ίδια η μητέρα απαίτησε να της αφαιρέσει τη ζωή. Η ίδια η μητέρα είναι εκείνη η οποία είπε ότι "δεν αντέχω πλέον λόγω σοβαρότατων προβλημάτων υγείας και ψυχολογικών"», λέει ο δικηγόρος του, Νικόλαος Πετρίδης.

«Δεν είχαν πρόβλημα μεταξύ τους»

Ο δικηγόρος του 34χρονου μητροκτόνου υποστηρίζει ότι μάνα και γιος ήταν αγαπημένοι και ότι όντως ήταν η ηλικιωμένη γυναίκα που ζήτησε στον γιο της να τη λυτρώσει. Ερωτηθείς αν θα άλλαζε κάτι στην ποινική του μεταχείριση εάν υπήρχε απόδειξη ότι η γυναίκα είχε ζητήσει από τοn γιο της να τη λυτρώσει, ο κ. Πετρίδης εξηγεί ότι το αδίκημα θα μετατρεπόταν από κακούργημα σε πλημμέλημα.



«Τα αποδεικτικά στοιχεία δεν θα μπορούσαν να αποτελούν ένα απολογητικό υπόμνημα. Δεν καταγράφει κανείς υπό καθεστώς άγχους όσα έχει να πει. Αυτό που ισχυροποιεί το ότι του ζητήθηκε να βάλει τέρμα στη ζωή της μητέρας του είναι το γεγονός πως δεν είχαν κανένα πρόβλημα μεταξύ τους. Ο νόμος είναι διαφορετικός. Στο άρθρο 209, ο νόμος προβλέπει την τέλεση της ανθρωποκτονίας με ποινή ισόβια κάθειρξης. Στο άρθρο 300 διαφοροποιείται και λέει πως ανθρωποκτονία που έχει γίνει ύστερα από απαίτηση του θύματος είναι πλημμέλημα και όχι κακούργημα», λέει χαρακτηριστικά.

Το χρονικό

Στις 4 Απριλίου η Αστυνομία λαμβάνει ένα τηλεφώνημα για ένα εγκαταλειμμένο αυτοκίνητο στη Χαλκηδόνα. Ο 34χρονος είχε σκοτώσει τη μητέρα του και μετέφερε το άψυχο σώμα της 67 χιλιόμετρα μακριά από τον Κορινό Πιερίας, όπου έγινε το φονικό, με αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει.

Η μητέρα του βρέθηκε μέσα σε μία λίμνη αίματος, όσο εκείνος παρέμενε εξαφανισμένος.

«Δεν το έκανε για να κρυφτεί, επέστρεψε και άφησε το όπλο του εγκλήματος στο σπίτι μέσα και ένα σημείωμα που εξηγούσε τους λόγους, επιχείρησε και να αυτοκτονήσει. Ο λόγος που μετακινήθηκε ήταν για να παραδώσει το άψυχο σώμα της μητέρας του στις Αρχές», λέει ο δικηγόρος του 34χρονου.

Ο καθ’ ομολογίαν μητροκτόνος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη.