Για δεύτερη συνεδρίαση με την υποβολή ερωτήσεων από τον Αλέξη Κούγια συνεχίζεται η κατάθεση του διευθυντή της ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο, Ανδρέα Ηλιάδη στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Με το «καλημέρα» ωστόσο η πρόεδρος του Δικαστηρίου απαγόρευσε στον Αλέξη Κούγια να ρωτήσει τον μάρτυρα εάν συνοδεύετε από δικηγόρους.

Σημειώνεται ότι προτού ξεκινήσει η δίκη, ο επικεφαλής της εντατικής του παιδιατρικού τμήματος του νοσοκομείου στο Ρίο δήλωσε ότι «οι παιδικές καρδιές δεν πωλούνται, δωρίζονται».

«O Αλέξης Κούγιας έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα παιδιά “έφυγαν” είτε από φυσικά αίτια είτε από ιατρικά λάθη»,
είπε ο θεράπων ιατρός της Τζωρτζίνας και συμπλήρωσε: «Ήρθα εδώ για να καταθέσω τον καθαρά ιατρικό μου λόγο. Θα συνεχίσω να είμαι η “φωνή” της Τζωρτζίνας και του κάθε παιδιού. Θα είμαι στο πλευρό της Τζωρτζίνας, πάντα».

Απαντώντας στις αιτιάσεις για εμπόριο οργάνων, απάντησε πως: «Οι καρδιές των παιδιών δεν πωλούνται, αλλά δωρίζονται», τονίζοντας ότι «το ζητούμενο είναι να αναδειχθεί το τι ακριβώς συνέβη κατά την επίμαχη περίοδο που προκάλεσε τον θάνατο του παιδιού».

Αλ.Κούγιας: Γιατί συνοδεύεστε από δικηγόρο;

Πρόεδρος: Το σχέση έχει αυτό; Δεν θα απαντήσετε.

Αλ.Κούγιας: Πρέπει να διερευνήσουμε την αξιοπιστία του και την πραγματική προσωπικότητά του.

Πρόεδρος: Δεν θα επιτραπεί αυτή η ερώτηση, δεν αφορά την κατηγορία.

Ο κ. Ηλιάδης απαντώντας σε ερωτήσεις της υπεράσπισης υποστήριξε ότι το απόγευμα που η Τζωρτζίνα υπέστη ανακοπή στο Καραμανδάνειο και οργανώθηκε η διακομιδή της στη ΜΕΘ του Ρίου βρισκόταν σπίτι του και έφτασε στο νοσοκομείο μισή ώρα πριν γίνει η εισαγωγή του παιδιού στη ΜΕΘ.

Αλ.Κούγιας: Πόσοι εντατικολόγοι υπάρχουν στο Ρίο;

Μάρτυρας: Πέντε.

Αλ.Κούγιας: Πού βρισκόσασταν, όταν υπήρξε κλήση από το Καραμανδάνειο για ένα σοβαρό περιστατικό;

Μάρτυρας: Ακολουθήθηκε η συνήθης διαδικασία, με ενημέρωσαν από το νοσοκομείο. Βρισκόμουν στην οικία μου, ενημερώθηκα, είπα να ετοιμάσουν ότι χρειάζεται και θα πάω. Ήμουν στο νοσοκομείο μισή ώρα πριν έρθει το περιστατικό.

Αλ.Κούγιας: Ο κ.Κοτσώνης που σας ενημέρωσε έχει κινητό τηλέφωνο;

Μάρτυρας: Ναι. Έχει δεχθεί μια κλήση από το Καραμανδάνειο, δεν ξέρω στο κινητό ή στο σταθερό.

Αλ.Κούγιας: Γιατί κάλεσε εσάς;

Μάρτυρας: Γιατί είμαι πάντα εκεί, μπορεί να ακούγεται ρομαντικό, αλλά έτσι είναι. Είμαι πάντα εκεί σε δύσκολο περιστατικό.

Αλ.Κούγιας: Μπορεί να είναι και ύποπτο. Τι σας ενημέρωσαν;

Μάρτυρας: Αιφνίδια καρδιακή ανακοπή κοριτσιού 7μιση ετών. Είναι εν ζωή και διασωληνωμένο. Δεν χρειάζεται να γνωρίζουμε κάτι άλλο.

Έγινε η ανάνηψη από τον κ.Χασαπόπουλο περίπου 45 λεπτών.

Το περιστατικό ήρθε 8μιση, εγώ ήμουν εκεί από τις 8.

Αλ.Κούγιας: Όταν έχουμε 6μιση ώρα το απόγευμα το περιστατικό στο Καραμανδάνειο, σας έχει απασχολήσει ο χρόνος;

Μάρτυρας: Είναι πάρα πολύ σημαντικά για την έκβαση της Τζωρτζίνας και γι' αυτό επιμέναμε να μάθουμε.

Αλ.Κούγιας: Έχουμε σχεδόν μια ώρα που το παιδί δεν δέχεται θεραπεία, από 7μιση μέχρι 8μιση.

Μάρτυρας: Δεν ήμουν παρών και δεν μπορώ να υποθέτω.

Νωρίτερα ο Αλέξης Κούγιας σχολιάζοντας τις καταθέσεις των ιατρών από το Καραμανδάνειο έκανε λόγο για «ενορχηστρωμένη αναξιοπιστία των μαρτύρων». Μάλιστα προχώρησε σε υποβολή μήνυσης σε βάρος του αναισθησιολόγου του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Ιωάννη Χασαπόπουλου και ζήτησε τη διαβίβαση στην Εισαγγελία των πρακτικών της δίκης. «Έχει προκύψει εντελώς η κατάρρευση του κατηγορητηρίου από τις καταθέσεις των ιατρών του Καραμανδάνειου», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας.