Μετά την εκεχειρία των 72 ωρών, που ισχύει από τη 1:00 π.μ. ώρα Ελλάδος στο Σουδάν, η επιχείρηση απεγκλωβισμού των Ελλήνων που βρίσκονται, πλέον, στο Τζιμπουτί, γίνεται με ταχύτητα. 

Το απόγευμα της Τρίτης, μεταφορικό αεροσκάφος C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Ασουάν στην Αίγυπτο με προορισμό το Τζιμπουτί για την παραλαβή Ελλήνων που έχουν μεταφερθεί από το Σουδάν.



Μάλιστα, αυτή είναι η δεύτερη πτήση μεταφορικού αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας που γίνεται για τη μεταφορά Ελλήνων από το Σουδάν, καθώς, το πρωί της Τρίτης, το πρώτο C-27 προσγειώθηκε στην 112 Πτέρυγα Μάχης μεταφέροντας 17 άτομα. Επιπλέον, αναφέρεται ότι από ώρα σε ώρα εφτά Έλληνες θα φτάσουν στην Αίγυπτο. 

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν πως, συνολικά, έχουν απεγκλωβιστεί 43 Έλληνες από το Σουδάν. Είναι πιθανό, αυτός ο αριθμός να αυξηθεί μέσα στην Τρίτη, καθώς αρκετές δυτικές χώρες επιχειρούν για τον απεγκλωβισμό των πολιτών τους από την εμπόλεμη ζώνη.



Πάντως, παραμένει μεγάλος ο αριθμός των Ελλήνων που παραμένουν στο Χαρτούμ, αφού λόγος γίνεται για περίπου 80  και μέλη των οικογενειών τους. Σε επίπεδο στρατιωτικό, διατηρείται η ελπίδα πως θα διατηρηθεί η εκεχειρία, προκειμένου το ελληνικό C-130 να προσγειωθεί στο Χαρτούμ και να παραλάβει όσους παραμένουν εκεί, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες.