Στα ίχνη ενός Κολομβιανού, μέλους της σπείρας που «άδειασε» τις θυρίδες της τράπεζας στη Ν. Σμύρνη, βρέθηκαν οι Αρχές. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, στη Σουηδία εντοπίστηκε και συνελήφθη ένας από τους Κολομβιανούς που κατηγορούνται για κλοπή από θυρίδες σε υποκατάστημα τράπεζας της Νέας Σμύρνης.

Πρόκειται για διάρρηξη που σημειώθηκε στις 8 Ιουλίου 2022 από τρεις Κολομβιανούς, μέλη διεθνικής μετακινούμενης εγκληματικής ομάδας, που ειδικεύεται σε κλοπές από τράπεζες.

 Όπως ανακοίνωσε και η ΕΛ.ΑΣ., «πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες ενέργειες για την έκδοση ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης για τα μέλη της εγκληματικής ομάδας. Δυνάμει του ανωτέρω εντάλματος και κατόπιν συνεργασίας με τις αρμόδιες Αρχές, εντοπίστηκε την 11-4-2023 και συνελήφθη, από τις σουηδικές Αρχές στη Σουηδία, 46χρονος αλλοδαπός ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης».

 Οι δράστες ταυτοποιήθηκαν και εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ώστε να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

 Νέα Σμύρνη: Πώς διέρρηξαν τις θυρίδες οι τρεις Κολομβιανοί

Οι δράστες έφτασαν στη χώρα μας και ξεκίνησαν να μελετούν τους επίδοξους στόχους. Αφού επέλεξαν την τράπεζα της Νέας Σμύρνης, άρχισαν να την επισκέπτονται αρκετές φορές σε διάστημα τριών ημερών, προκειμένου να χαρτογραφήσουν τον χώρο, καταγράφοντάς τον και σε βίντεο.

 Οι Κολομβιανοί μοίρασαν τους ρόλους και μπήκαν διαδοχικά στην τράπεζα φορώντας χειρουργικές μάσκες, προσποιούμενοι τους πελάτες.

 Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, έφτασαν στον χώρο του θησαυροφυλακίου και διέρρηξαν πέντε θυρίδες, αφαιρώντας κοσμήματα.

 Έφυγαν διαδοχικά από την τράπεζα και στη συνέχεια, ακολουθώντας ο καθένας διαφορετική διαδρομή, συναντήθηκαν σε μακρινό σημείο από την τράπεζα, επικοινωνώντας στο διάστημα αυτό μεταξύ τους.

 Την ίδια ημέρα έφυγαν από τη χώρα, ταξιδεύοντας σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

 Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, έπειτα από την εξιχνίαση περίπτωσης υπόθεσης διάρρηξης πέντε θυρίδων που είχε τελεστεί στις 8-7-2022 σε τραπεζικό κατάστημα στη Νέα Σμύρνη και την ταυτοποίηση τριών αλλοδαπών, ηλικίας 46, 42 και 46 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών (σχετικό το από 31-3-2023 Δελτίο Τύπου), πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες ενέργειες για την έκδοση ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης για τα μέλη της εγκληματικής ομάδας. Δυνάμει του ανωτέρω εντάλματος και κατόπιν συνεργασίας με τις αρμόδιες Αρχές, εντοπίστηκε την 11-4-2023 και συνελήφθη, από τις σουηδικές Αρχές στη Σουηδία, 46χρονος αλλοδαπός ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης».