Μια 13χρονη κοπέλα από τη Ρόδο φαίνεται ότι αποτελούσε θύμα ενός 19χρονου-σήμερα- νεαρού, ο οποίος την εκμεταλλευόταν σεξουαλικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τον 19χρονο στη δικογραφία που σχηματίστηκε συμπεριλαμβάνεται ακόμη ένας συνομήλικος για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με  τη «δημοκρατική», η υπόθεση αφορά στην κατ' εξακολούθηση σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης από τον βασικό φερόμενο ως δράστη, καθώς και σε επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος της από το έτερο άτομο για το διάστημα από τον Δεκέμβριο του 2021 έως τον Μάιο του 2022.

Ο τελευταίος, μάλιστα, φέρεται να προκάλεσε υποξία στην ανήλικη -με τη συγκατάθεσή της- και εν συνεχεία λιποθυμικό επεισόδιο, σφίγγοντας με τα χέρια του το λαιμό της.

Παράλληλα, η ανήλικη υποβλήθηκε τόσο σε ιατροδικαστική εξέταση όσο και σε τοξικολογικές εξετάσεις καθώς φέρεται να ενεπλάκη και με ναρκωτικές ουσίες, ενώ εξετάστηκε και από παιδοψυχολόγο.

Στην πορεία της προκαταρκτικής έρευνας προέκυψε η τέλεση γενετήσιων πράξεων και συγκεκριμένα ολοκληρωμένη κατά φύση σεξουαλική επαφή, όταν η ανήλικη είχε συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας της, με άλλον ανήλικο ο οποίος εξετάστηκε ομοίως ως ύποπτος.

Η ανήλικη, μάλιστα, φιλοξενείται πλέον στο «Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Δωδεκανήσου».

«Ήμουν περισσότερο ο “ψυχολόγος” της»

Ο 19χρονος κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι γνώρισε την ανήλικη τον Δεκέμβριο του 2021 σε πλατεία δημοτικής ενότητας μέσα από κάποιες φίλες της, με τις οποίες κάνει παρέα. Τα περισσότερα άτομα της κοινής παρέας φοιτούσαν σε Λύκειο, οπότε θεώρησε ότι κι εκείνη ήταν συνομήλικη - συμπέρασμα στο οποίο συνηγορούσαν όπως είπε η εμφάνισή της, ο τρόπος που εκφραζόταν, οι γνώσεις της και οι αντιλήψεις της για τη ζωή, αλλά και το γεγονός ότι είχε πληροφορηθεί από τους κοινούς γνωστούς τους ότι είχε και πριν από εκείνον σχέσεις με άλλα αγόρια.

Πρόσθεσε, επίσης, πως δεν γνώριζε την ηλικία της και ότι είναι παράνομο να έχει ολοκληρωμένη σχέση με ανήλικη κάτω των 15 ετών και ξεκαθάρισε ότι παρόλα αυτά ουδέποτε η σχέση τους έγινε σεξουαλική, προσθέτοντας ότι δεν είχαν καν «σχέση» μεταξύ τους. Υποστήριξε δε ότι -στο διάστημα της γνωριμίας τους- η σχέση που είχε με τους γονείς της ήταν πολύ τεταμένη, καθώς και ότι είχε κινηθεί δικαστικώς σε βάρος τους και ότι θεωρούσαν ότι κάνει χρήση ναρκωτικών.

Δικογραφία για κατ' εξακολούθηση σεξουαλική εκμετάλλευση της 13χρονης

Στο διάστημα των τριών μηνών που είχαν επαφές, όπως είπε, λειτουργούσε περισσότερο ως «ψυχολόγος» της παρά ως «σχέση», αφού μονίμως συζητούσαν για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε και πώς θα τα λύσει. Επιπλέον, όπως υποστήριξε, η ίδια είχε αρνηθεί κατηγορηματικά ότι είχε ολοκληρωμένες επαφές μαζί του και ότι είχε βιαστεί κατά το παρελθόν από κάποιον Ρομά, όπως είχε προκύψει από έκθεση πραγματογνωμοσύνης, και όχι από τον ίδιο.

Παρά τα όσα κατέθεσε στην απολογία του, σχηματίστηκε σε βάρος του 19χρονου Ροδίτη δικογραφία για κατ' εξακολούθηση σεξουαλική εκμετάλλευση της 13χρονης ημεδαπής και η οποία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Σύμφωνα με  τη «δημοκρατική», η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου κατόπιν τριών παραγγελιών Εισαγγελικού λειτουργού του Πρωτοδικείου Ρόδου σχημάτισε δικογραφία για τα αδικήματα των γενετήσιων πράξεων με ανήλικη που συμπλήρωσε τα 12 έτη κατ’ εξακολούθηση και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, που φέρονται ότι έλαβαν χώρα από τον Δεκέμβριο του 2021 έως τον Μάιο του 2022 σε βάρος μιας 13χρονης με φερόμενο ως δράστη έναν 19χρονο σήμερα ημεδαπό.

Η δικογραφία περιλαμβάνει κι έναν έτερο 19χρονο καταγγελλόμενο για επικίνδυνη σωματική βλάβη, πράξη που φέρεται να έλαβε χώρα περί τις αρχές Μαΐου 2022 σε βάρος της ανωτέρω ανήλικης.