Καταιγισμό επενδύσεων ύψους 80.000.000 ευρώ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια δρομολογεί η εταιρεία «Βενέτης», η οποία προωθεί την εξυγίανση της «Παγωτά Δωδώνη», μπαίνει δυναμικά στην αγορά των Dark Kitchens, επεκτείνεται μέσω εξαγορών δικτύων στον χώρο της εστίασης, δημιουργεί νέα concepts, ενώ εγκαινίασε δύο χώρους εστίασης στην Εθνική Πινακοθήκη, το Café Eστιατόριο «Κ. Παρθένης» και το Café Ilissos.
Στο πλαίσιο εκδήλωσης για την παρουσίαση του τετραετούς επενδυτικού πλάνου της «Βενέτη», ο βασικός μέτοχος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Παναγιώτης Μονεμβασιώτης, μίλησε για το ισχυρό μέγεθος που έχει χτίσει ο όμιλος στα 75 χρόνια παρουσίας του στην αγορά με 17 εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε όλο το φάσμα της εστίασης, με περίπου 2.000 εργαζόμενους και 125 καταστήματα. Όπως τόνισε, στόχος πλέον είναι να φτάσει τα 145- 150 σημεία πώλησης έως την εκπνοή του 2023, με περαιτέρω επέκταση στο πλαίσιο του πλάνου τετραετίας μέσω εξαγορών δικτύων λιανικής πώλησης. Κατά το διάστημα αυτό προβλέπονται να αυξηθούν οι πωλήσεις του σήματος «Βενέτη» πάνω από τα 200.000.000 ευρώ, από περίπου 110.000.000 ευρώ το 2022.
Αναφέρθηκε ακόμα στα προβλήματα γραφειοκρατίας που αντιμετώπισε με τις επενδύσεις στα καταστήματα της Ομόνοιας, στα ξενοδοχεία «Μπάγκειον» και «Μέγας Αλέξανδρος», καθώς το πρώτο μισθώθηκε το 2006, για να ανοίξει 14 χρόνια μετά, και το «Μέγας Αλέξανδρος» μισθώθηκε το 2012, ενώ εκκρεμούν εγκρίσεις από μια σειρά υπηρεσίες. Μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να επαναλειτουργήσει και το ιστορικό μπαρ-εστιατόριο «Jackson Hall» στο Κολωνάκι.