Σε δύο συλλήψεις για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ προχώρησαν οι Αρχές, σύμφωνα με τον Τάκη Θεοδωρικάκο.

Με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη γνωστοποιεί πως η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε δύο συλλήψεις για την υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου.

Λίγη ώρα αργότερα, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοίνωσε ότι συνελήφθησαν σήμερα, Παρασκευή 28 Απριλίου 2023, αμέσως μετά την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, του 30ου Ανακριτικού Τμήματος Αθηνών, δύο ημεδαποί, 40 και 48 ετών, κατηγορούμενοι για την ανθρωποκτονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ που τελέστηκε την 9 Απριλίου 2021.

Αύριο πρωί μετά τις 10 θα περάσουν την πόρτα του εισαγγελέα. Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο ένας από τα δύο αδέρφια να ήταν ο συνοδηγός της μηχανής, ο άνδρας δηλαδή που τράβηξε την σκανδάλη
και στη συνέχεια κάποια στιγμή μετά τη δολοφονία κατέβηκε και επιβιβαστικε στο λευκό βαν. Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι από την στιγμή της σύλληψής τους μέχρι και τώρα δεν έχουν πει κουβέντα στους αστυνομικούς, ούτε και έχουν δεχθεί κάποια επίσκεψη.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στις περιοχές της Νίκαιας και του Νέου Βουτζά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, πρόκειται για δύο αδέρφια και είναι Έλληνες.
Ο ένας εκ των δύο είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές, καθώς φαιρόταν εμπλεκόμενος σε κύκλωμα της νύχτας. 

Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι φέρεται να εμπλέκονται και σε άλλη μια δολοφονία που έχει απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές.

Tα δύο αδέρφια φέρεται να ήταν στην «υποστηρικτική ομάδα», σε ένα άσπρο βαν και συνόδευαν τους εκτελεστές.

Η ανάρτηση του Τάκη Θεοδωρικάκου

«Είχαμε πει, από την πρώτη στιγμή, ότι θα κάνουμε τα πάντα για να εξιχνιαστεί η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Όσος χρόνος και αν χρειαστεί να περάσει. Πριν από λίγο η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε δύο πρόσωπα -για τα οποία εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης- που εμπλέκονται στη δολοφονία του αδικοχαμένου δημοσιογράφου.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. επιταχύνθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα και είχαν αποτέλεσμα, που οδηγεί στην εξιχνίαση άλλης μιας δολοφονίας. Όσοι χρησιμοποίησαν αυτή την τραγική υπόθεση για να συκοφαντήσουν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την κυβέρνηση συνολικά και την Ελληνική Αστυνομία, οφείλουν μία συγγνώμη».

Είχαμε πει, από την πρώτη στιγμή, ότι θα κάνουμε τα πάντα για να εξιχνιαστεί η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Όσος...

Δημοσιεύτηκε από Τάκης Θεοδωρικάκος - Takis Theodorikakos στις Παρασκευή, 28 Απριλίου 2023