Δεν μακροημέρευσε καφετέρια στο Νέο Ηράκλειο, η οποία προ ολίγων ημερών είχε κάνει εγκαίνια, αφού ισχυρή έκρηξη άφησε ερείπια. 

Το ρεπορτάζ του MEGA, που έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από την έκρηξη, αναφέρει: Τεράστιες υλικές ζημιές σε σπίτια και οχήματα προκάλεσε η ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής σε καφετέρια στο Νέο Ηράκλειο, που βρισκόταν στο ισόγειο διπλοκατοικίας και πριν από λίγες μέρες είχε κάνει εγκαίνια.

Το κατάστημα έχει «διαλυθεί», με τους ιδιοκτήτες να είναι σε κατάσταση σοκ. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι η έκρηξη ήταν τόσο σφοδρή, που τραντάχτηκαν τα σπίτια σε μεγάλη ακτίνα. Επιπλέον, σχηματίστηκε σύννεφο καπνού, ενώ έγινε αισθητή ακόμα και στη Μεταμόρφωση.

Όπως φαίνεται αποκλειστικά στο βίντεο που εξασφάλισε το «Live News», η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που χτύπησε ο συναγερμός από αυτοκίνητο που βρισκόταν στον πιο κάτω δρόμο.

Εκρηκτικός μηχανισμός μέσα στο μαγαζί

Η έκρηξη φαίνεται πως προκλήθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό που βρισκόταν στο εσωτερικό του καταστήματος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μηχανάκι στο οποίο επέβαινε ένα άτομο έσπασε το τζάμι της καφετέριας και πέταξε μέσα τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Εκβιαστών.