Συγκίνηση και δικαίωση για την Στάθα Αλεξανδροπούλου, δυο χρόνια και 20 ημέρες μετά τη στυγερή δολοφονία του συζύγου της, Γιώργου Καραϊβάζ.

Το MEGA συνάντησε και μίλησε με τη χήρα του Γιώργου Καραϊβάζ, κ. Στάθα Αλεξανδροπούλου, λίγες ώρες αφότου η αστυνομία παρουσίασε τους δυο κατηγορούμενους και τον ρόλο τους στη δολοφονία του συζύγου της. Τα όσα δήλωσε η γυναίκα «ραγίζουν» καρδιές. 

«Είχα τη διαβεβαίωση ότι η ομάδα δουλεύει τον φάκελο του Γιώργου και ήταν θέμα τιμής και δεν θα έκλεινε ποτέ αυτός ο φακελος, γιατί το τέλειο έγκλημα δεν υπάρχει. Πιστεύω ότι θα συλληφθούν όλοι, είμαι πεπεισμένη. Πιστευω στους Έλληνες αστυνομικούς, όπως πίστευε και ο Γιώργος», δήλωσε η κα Αλεξανδροπούλου.

Η 9η Απριλίου του 2021, ημέρα της στυγερής δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ στο παρκάκι δίπλα στο σπίτι του, έχει σημαδέψει για πάντα τη ζωή της Στάθας Αλεξανδροπούλου. Βρισκόταν στο σπίτι της στον Άλιμο και περίμενε τον σύζυγό της να γυρίσει από τη δουλειά.

«Δεν ήρθε ποτέ. Έλαβα ένα τηλεφώνημα από τη συγκάτοικο και ταυτόχρονα από ένα φίλο αστυνομικό. Με ρώτησε εάν είναι καλά. Έτρεξα κάτω και τον είδα αιμόφυρτο στο παγκάκι. Είναι στιγμές που μας σημαδεύουν», δήλωσε.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν άνθρωπος αυθεντικός και ακέραιος, παθιασμένος με τη ζωή, πίστευε στον άνθρωπο. Ένα μικρό παιδί, με αξίες και αρχές, ήταν ένας άνθρωπος που πίστευε στη δεύτερη ευκαιρία.

«Ήταν ένα μεγαλόσωμο παιδί, καλόκαρδος, ευχάριστος, πλακατζής, γλεντζές, θα έλεγα καλοφαγάς. Του άρεσε να περνάει όμορφα τη ζωή του. Ήταν λίγο πάτερ φαμίλιας. Ως δημοσιογράφος ήταν παθιασμένος. Ότι έκανε το έκανε με πάθος. Κάπνιζε με πάθος, έτρωγε με πάθος».

Με τη σύζυγό του, Στάθα, του ήταν μαζί 34 ολόκληρα χρόνια. Αρχικά φίλοι και μετά σύντροφοι και γονείς.

«Ήταν ένας άνθρωπος άφοβος και καλοκάγαθος, ακόμη και στους ποινικούς πάντα έβρισκε ελαφρυντικά. Άκουγε πάντα και την άλλη γνώμη. Βαθιά δημοκράτης και εξαιτίας αυτής της ιδιότητάς του και των πεποιθήσεών του ασχολήθηκε με τον εκδημοκρατισμό της αστυνομίας μέσα από τον συνδικαλιστικό τους φορέα».

Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν ήρεμη δύναμη. Μία διακριτική προσωπικότητα με «θορυβώδη» ωστόσο δημοσιογραφική πορεία. Άφησε έντονα το στίγμα του στο αστυνομικό ρεπορτάζ.

Στον επικήδειο του δημοσιογράφου ο γιος του είχε πει ότι θα συγχωρούσε ακόμα και τους δολοφόνους του. «Είμαι σίγουρη γι’ αυτό. Πάντα έβρισκε ελαφρυντικά για αυτούς τους ανθρώπους. Δεν συγχωρούσε, γιατί ποτέ δεν καταδίκαζε», δήλωσε η κα Αλεξανδροπούλου.

Ο Γιώργος Καραϊβαζ ξεχώρισε με την ανένταχτη πένα και το ελεύθερο πνεύμα του. Αυτό που ζητά τώρα η Στάθα Αλεξανδροπούλου είναι να βρεθεί ο εντολέας της εκτέλεσης του Γιώργου Καραϊβάζ, αυτός που αποφάσισε να του κλείσουν για πάντα το στόμα.