Παλιοί γνώριμοι αστυνομίας είναι οι συλληφθέντες για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Υπενθυμίζεται πως οι δυο κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν το μεσημέρι στον ανακριτή, από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν.

Πρόκειται για δύο αδέλφια, 40 και 48 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν σε Γέρακα και Νίκαια, καθώς κατά τις αστυνομικές αρχές είχαν ενεργό ρόλο στη στυγερή δολοφονία που τον Απρίλιο του 2021 σόκαρε το πανελλήνιο.

Σε βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία και τα πλημμελήματα της παράνομης οπλοφορίας-οπλοχρησίας.

Οι άνθρωποι που στέρησαν τη ζωή στο γνωστό δημοσιογράφο και για δύο χρόνια παρέμειναν ασύλληπτοι θα βρεθούν πλέον αντιμέτωποι με τις δικαστικές αρχές. Η οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ, ωστόσο, ζητάει τη σύλληψη και του ανθρώπου που έδωσε την εντολή για τη δολοφονία του.

«Η επιθυμία είναι αυτή, να βρεθεί αυτός και να μπορέσω να του πω γιατί το έκανε, γιατί; Τι του έκανε το παιδί μου; Αυτήν τη δικαίωση ζητάω. Τον εντολέα, τον εντολέα θέλω, κυρίως τον εντολέα θέλω να βρεθεί. Αυτό περίμενα δύο χρόνια τώρα, αυτό περίμενα», δήλωσε η Παναγιώτα Καραϊβάζ, μητέρα του δημοσιογράφου.

Ακριβά γούστα

Τα δύο αδέλφια, με καταγωγή από τη Μάνη, που συνελήφθησαν από τις αστυνομικές αρχές ως εμπλεκόμενοι στο άγριο έγκλημα που στέρησε τη ζωή στο δημοσιογράφο, αρνούνται την εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Ο 40 ετών κατηγορούμενος φέρεται να επέβαινε στο μηχανάκι των δραστών και στη συνέχεια να αποβιβάστηκε και να επιβάστηκε στο λευκό βαν. Κατηγορείται και για τη δολοφονία πυγμάχου στο Γαλάτσι το 2021.

Ο 40χρονος είναι ιδιαίτερα γυμνασμένος, ενώ στα προφίλ του στα social media φιγουράρει μία εντυπωσιακή κόκκινη Ferrari.

Ο άνδρας που κατηγορείται ότι επέβαινε στο μηχανάκι των δραστών της δολοφονίας Καραιβάζ φέρεται στο παρελθόν να έχει κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας, απλή σωματική βλάβη, απειλή, εξύβριση, ψευδή καταμήνυση καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για την ενδοοικογενειακή βία.

Το λευκό βαν και η εταιρεία καθαρισμού

Ο δεύτερος κατηγορούμενος, 48 ετών, φέρεται να επέβαινε στο λευκό βαν που εθεάθη κοντά στο σημείο δολοφονίας του δημοσιογράφου, η σύντροφος του είναι ιδιοκτήτρια της εταιρίας καθαρισμού στην οποία ανήκει το όχημα ενώ δραστηριοποιείται στην περιοχή της Νίκαιας, όπου και συνελήφθη.

Τα δύο αδέλφια από τη Μάνη που κατηγορούνται ότι έλαβαν μέρος στην άγρια δολοφονία του δημοσιογράφου, είχαν κατηγορηθεί για υπόθεση ληστείας το 2012 σε περιοχή της Αττικής ωστόσο στη συνέχεια, σύμφωνα με την υπεράσπιση τους, αθωώθηκαν.

Οι δύο κατηγορούμενοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν την προσεχή Τετάρτη ενώπιον του 30ου τακτικού ανακριτή. Οι έρευνες των αρχών πλέον προσανατολίζονται στον εντοπισμό και των υπόλοιπων εμπλεκομένων στην αποτρόπαια δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.