Μια ευφάνταστη ιδέα για να κάνει πρόταση γάμου στη σύντροφό του είχε ένας αθλητής που συμμετείχε στον 17ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» στη Θεσσαλονίκη. Ο λόγος για τον Κωνσταντίνο Λολάκο, ο οποίος έτρεξε τη διαδρομή Πέλλα – Θεσσαλονίκη.

Τερμάτισε στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης, κρατώντας ένα πλακάτ το οποίο έγραφε «Anda Cristina Butnar, will you marry me?».

Αμέσως μετά τον τερματισμό συνάντησε την αγαπημένη του και αφού της έδωσε το μήνυμα, γονάτισε και έβγαλε ένα δαχτυλίδι ζητώντας την να τον παντρευτεί. Ευτυχώς για τον ίδιο, η σύντροφός του δέχτηκε και τον αγκάλιασε.

Όπως είπε ο Κωνσταντίνος Λολάκος στο thestival.gr, «όταν κάνεις μια μεγάλη προσπάθεια και αφού την καταφέρνεις κανεις και αυτό», ενώ αποκάλυψε πως σκεφτόταν εδώ και καιρό να κάνει με αυτόν τον τρόπο την πρόταση γάμου.

Γιατροί και οι δύο. Από τις Σέρρες εκείνος, από τη Ρουμανία εκείνη. Γνωρίστηκαν, αγαπήθηκαν, ζουν στη Θεσσαλονίκη και πλέον θα ενωθούν με τα ιερά δεσμά του γάμου.

Ο νικητής της διαδρομής

Ο Αντώνης Παπαδημητρίου από τη Χαλκιδική είναι ο μεγάλος νικητής του 17ου Διεθνούς Μαραθωνιου «Μέγας Αλέξανδρος». Ο Αντώνης Παπαδημητριου ξεκίνησε γύρω στις 8 το πρωί από την Πέλλα. Χρειάστηκε 2 ώρες, 26 λεπτά και 21 δευτερόλεπτα για να διανύσει την απόσταση του Μαραθωνιου, περίπου 42 χιλιομέτρων, και να καταλήξει στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης.

Δεύτερος τερμάτισε σε απόσταση αναπνοής ο Βέλγος Youssef Bouissane με χρόνο 2 ώρες 26 λεπτά και 44 δευτερόλεπτα.