Βίντεο-ντοκουμέντο από την πάλη ανάμεσα σε έναν υπάλληλο περιπτέρου κι έναν φίλο του καθώς και έναν επίδοξο ληστή στη Θεσσαλονίκη έφερε στη δημοσιότητα η ΕΡΤ.

Η πάλη των δύο ανδρών με τον κακοποιό σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης και καταγράφηκε σε βίντεο. Ο κουκουλοφόρος δράστης απείλησε με αεροβόλο όπλο τον υπάλληλο περιπτέρου στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, στην ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης. 

Όπως φαίνεται στα πλάνα, ο υπάλληλος και ένας φίλος του που ήταν παρών έδωσαν μάχη με τον επίδοξο ληστή, ο οποίος είχε απαιτήσει τα χρήματα από το ταμείο. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο υπάλληλος του περιπτέρου δεν είχε καταλάβει ότι το όπλο ήταν πραγματικό.

Τελικά, μπόρεσαν να ακινητοποιήσουν τον κουκουλοφόρο δράστη και τον παρέδωσαν σε αστυνομικούς που είχαν ειδοποιήσει.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 45χρονος είχε διαπράξει άλλες πέντε ληστείες στην περιοχή της Ανάληψης με τον ίδιο τρόπο - οι τέσσερις από αυτές στο ίδιο κατάστημα take away και η μία σε βενζινάδικο στη συμβολή των οδών Μπότσαρη και Σόλωνος.

Πριν από το τελευταίο, όπως αποδείχθηκε, «χτύπημά» του ο 45χρονος στις 19 Απριλίου είχε κλέψει 400 ευρώ από το πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Μπότσαρη, αφού πρώτα είχε απειλήσει με όπλο τον υπάλληλο.