Τα αποτελέσματα της έρευνας της Europol από τις αναλύσεις των διαδικτυακών εφαρμογών που φέρεται να χρησιμοποιούσαν οι φερόμενοι ως δολοφόνοι του Γιώργου Καραϊβάζ, αλλά και την άρση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων από συγκεκριμένα τηλέφωνα, αναμένουν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να ολοκληρώσουν τον κύκλο των ερευνών τους.

Ο 40χρονος Ι.Λ. και ο αδελφός του Ε.Λ., 48 ετών, που συνελήφθησαν την Παρασκευή  αρνούνται κατηγορηματικά τη συμμετοχή τους στο έγκλημα. Ωστόσο, δηλώνουν πως βρίσκονταν μεν στη συγκεκριμένη περιοχή, αλλά για να μοιράσουν φυλλάδια προκειμένου να πάρουν δουλειές για την εταιρεία καθαρισμού και την εταιρεία αποφράξεων που διαχειρίζονται.

Από την άλλη πλευρά, οι αστυνομικοί επιμένουν ότι η έρευνα έχει φτάσει μέχρι τέλους, καθώς η παρουσία των δύο στον τόπο δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ προέκυψε από το σήμα των πακιστανικών τηλεφώνων, αλλά και από συνομιλίες που έχουν καταγραφεί, ενώ από τα στοιχεία της έρευνας δεν αποδείχτηκαν οι επαγγελματικοί λόγοι που επικαλούνται.

Την ίδια ώρα, οι έρευνες της Οικονομικής Αστυνομίας συνεχίζονται, προκειμένου να εντοπιστούν τα χρήματα από το συμβόλαιο που φέρεται να ενεργοποίησε ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας. Οι αστυνομικοί δεν γνωρίζουν εάν οι δολοφόνοι πληρώθηκαν με 100, 200 ή 300.000 ευρώ, όμως, σίγουρα επισημαίνουν, πως ο στόχος ήταν βαρύνουσας σημασίας και άρα το ποσό είναι πιθανό να είναι εξαψήφιο.

Ένα πρατήριο καυσίμων, ακριβά αυτοκίνητα και ακίνητα των δύο αδελφών, διακοπές σε κοσμοπολίτικα νησιά, φαγητά σε πανάκριβα εστιατόρια και έξοδοι σε νυχτερινά κέντρα με παχυλούς λογαριασμούς, έχουν μπει στο μικροσκόπιο των οικονομικών ερευνητών. Όλα αυτά πρέπει να δικαιολογηθούν, επιμένουν οι αστυνομικοί.

Στο μεταξύ, η συνήγορος της μητέρας και της αδελφής τού Γιώργου Καραϊβάζ, Ρόη Παυλέα, ανέφερε σε δηλώσεις της πως ο δημοσιογράφος, επί διετία παρακολουθείτο από τον κοριό της ΕΥΠ, ωστόσο, οι συνομιλίες του λείπουν από τα αποδεικτικά έγγραφα της δίκης για την ελληνική μαφία. Σύμφωνα με την ίδια, πρόκειται για συνολικά 10.000 συνομιλίες, μέσα στις οποίες υπάρχουν αρκετές συνδιαλέξεις μεταξύ του Γιώργου Καραϊβάζ και τρίτων προσώπων. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., πάντως, σχολίαζαν στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» πως το υλικό υπάρχει κανονικά μέσα στη δικογραφία της υπόθεσης.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Σόμπολος
Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 3/5