Χωρίς δεύτερη σκέψη παρέδωσαν στην Αστυνομία πορτοφόλι που βρήκαν στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα, το οποίο είχε μέσα περίπου 720 ευρώ και τραπεζικές κάρτες, τέσσερις μαθητές γυμνασίου.

Πρόκειται για τους Μενέλαο Αποστολόπουλο, Κωνσταντίνο Αρβανίτη, Χρήστο Πιτουρά και Χρήστο Χρυσανθακόπουλο, μαθητές της Γ’ τάξης του 7ου Γυμνασίου της Πάτρας, που αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση.

Σύμφωνα με το pelop.gr, όλα συνέβησαν όταν η παρέα των συμμαθητών κάθισε την περασμένη Κυριακή σ’ ένα παγκάκι στην πλατεία Γεωργίου και διαπίστωσε ότι από κάτω υπήρχε ένα πορτοφόλι. Οταν είδαν το ποσό, υπέθεσαν ότι ανήκει σε κάποιον με καλή οικονομική κατάσταση και όπως λένε «έπραξαν το αυτονόητο», αποφασίζοντας από κοινού να πάνε στην Αστυνομία.

«Πράξαμε το αυτονόητο»

«Την Κυριακή το βράδυ, στις 30 Απριλίου, καθόμασταν και οι τέσσερις σε ένα παγκάκι στο πάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου. Αντιληφθήκαμε ότι υπήρχε ένα πορτοφόλι κάτω από το παγκάκι. Το ανοίξαμε να δούμε σε ποιον ανήκει και διαπιστώσαμε ότι μέσα είχε 720 ευρώ, 10 κάρτες και προσωπικά έγγραφα. Ξαφνιαστήκαμε από το ποσό και τον αριθμό των καρτών και υποθέσαμε ότι το πορτοφόλι ανήκει σε κάποιον με καλή οικονομική κατάσταση. Παρ’ όλα αυτά, χωρίς δεύτερη σκέψη, πράξαμε το αυτονόητο. Ομόφωνα αποφασίσαμε να το πάμε στην Ασφάλεια, πιστεύοντας ότι όλο αυτό θα μας βγει σε καλό και ο Θεός θα μας το ανταποδώσει! Άλλωστε κάτι ανάλογο θα μπορούσε να συμβεί και στους δικούς μας γονείς -να χάσουν δηλαδή το πορτοφόλι τους- και θα θέλαμε, αν το έβρισκε κάποιος, να τους το παρέδιδε», ανέφερε ο Μενέλαος Αποστολόπουλος, κατά την περιγραφή του στην ιστοσελίδα του σχολείου του.

Και συνέχισε: «Το πήγαμε λοιπόν στην Ασφάλεια, όπου στην είσοδο επέτρεψαν μόνο σε έναν από εμάς να ανέβει στον 2ο όροφο και επειδή κρατούσα εγώ το πορτοφόλι, ανέβηκα και το παρέδωσα. Όταν ήρθε ο κάτοχος του πορτοφολιού, γνωστός αγγειοχειρουργός της Πάτρας, μας συνεχάρη για το ήθος μας -όπως είπε-, μας ευχαρίστησε θερμά και μας έδωσε από 50 ευρώ στον καθένα, παρόλο που του τονίζαμε ότι δεν ήταν ανάγκη να μας δώσει τα χρήματα αυτά». Η διεύθυνση και οι καθηγητές του 7ου Γυμνασίου συνεχάρησαν δημόσια τους μαθητές, αλλά και τους γονείς τους: «Τέτοιες πράξεις αποτελούν παράδειγμα λαμπρής συμπεριφοράς προς μίμηση και μας γεμίζουν ελπίδα για το μέλλον. Παρότι εμείς οι μεγαλύτεροι αντιμετωπίζουμε τους νέους με κάποια καχυποψία, ίσως και με κάποια ανησυχία,οι μαθητές μας αυτοί απέδειξαν ότι είναι πoλλώ κάρρονες από εμάς!».