Στο 90 και 1
Στο 90 και 1 Κώστας Γκόντζος Διονύσης Βερβελές
portal
Ελλάδα

Σοκαριστικό τροχαίο με σχολικό λεωφορείο στην Αίγινα - Στο Παίδων «Αγία Σοφία» οι τρεις μαθήτριες

Οι δύο οδηγοί των λεωφορείων δίνουν καταθέσεις για το περιστατικό στο αστυνομικό τμήμα της Αίγινας, ενώ τα κορίτσια νοσηλεύονται στο Κέντρο Υγείας του νησιού

Στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» έφτασαν οι τρεις μαθήτριες που τραυματίστηκαν στο τροχαίο στην Αίγινα. Η μία από τις μαθήτριες έχει δύσπνοια και υπέστη κάκωση στον θώρακα, η δεύτερη μαθήτρια έχει τραυματιστεί ελαφρά και η τρίτη διακομίστηκε στο νοσοκομείο προληπτικά.

Το χρονικό του ατυχήματος

Το τροχαίο έγινε περίπου στις 13:00 και η κινητοποίηση ήταν άμεση για τις τρεις μαθήτριες, που αρχικά μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας της Αίγινας και μέσα σε δυόμισι ώρες ολοκληρώθηκε η διακομιδή τους στο Παίδων «Αγία Σοφία».

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο AeginaPortgal, δύο λεωφορεία ήταν σταματημένα στο πάρκινγκ της μονής του Αγίου Νεκταρίου, όταν για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους «λύθηκε» το χειρόφρενο ενός εκ των δύο λεωφορείων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το λεωφορείο να χτυπήσει τρεις μαθήτριες ηλικίας 14 ετών, οι οποίες «πλακώθηκαν» από τα δύο οχήματα.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας της Αίγινας, Σωκράτης Δούκας, μιλώντας στο AeginaPortal, ανέφερε πως και οι τρεις τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας της περιοχής.

Τα δύο από τα κορίτσια που έχουν τραυματιστεί φέρουν εκδορές, ενώ το τρίτο κορίτσι φέρει κακώσεις στον θώρακα. Και τα τρία παιδιά σε αυτή τη φάση είναι εκτός κινδύνου, είπε ο κ. Σωκράτης Δούκας.