Παραπεμπτικό βούλευμα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, τα δύο κοριτσάκια του ζεύγους Δασκαλάκη, εκδόθηκε για τη Ρούλα Πισπιρίγκου. Υπενθυμίζεται ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου δικάζεται ήδη για τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας. Μάλιστα και σήμερα στο δικαστήριο συνεχίστηκε η δίκη σε υψηλούς τόνους, με τον συνήγορο υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξη Κούγια, να υποβάλλει πιεστικές και επίμονες ερωτήσεις στον επικεφαλής της ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου Πατρών, Ανδρέα Ηλιάδη, για τις επαφές του και τις συνομιλίες του με την κατηγορούμενη όσο αφορά το σύνδρομο Μινχάουζεν. «Έχουμε να κάνουμε με ψυχιατρικά νούμερα, είναι η μεγαλύτερη δικαστική πλάνη» και ζήτησε να κληθούν στο δικαστήριο οι ψυχίατροι με τους οποίους επικοινώνησε και συναντήθηκε  ο εντατικολόγος Ανδρέας Ηλιάδης.

 Ο επικεφαλής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Πατρών, Ανδρέας Ηλιάδης, μάλιστα, είπε πως «οι δύο αιφνίδιοι θάνατοι και η ξαφνική ανακοπή ήταν αυτά που με κινητοποίησαν».

 Ο κ. Κούγιας επέμεινε ιδιαίτερα στο εάν ο Ηλιάδης έχει συναντήσει περιπτώσεις μητέρων που πάσχουν από αυτό το σύνδρομο στην καριέρα.

 Αλ. Κούγιας: Εγώ σας ρώτησα εάν στην καριέρα σας σας είχαν τύχει παρόμοιες περιπτώσεις.

 Ανδ. Ηλιάδη: Ήμουν παρών σε δύο τέτοιες περιπτώσεις στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

 Πρόεδρος: Όταν λέτε ήσασταν «μάρτυς», σε τι πράγμα εννοείται;

 Ανδ. Ηλιάδης: Εγώ δρω σαν γιατρός και έτσι απαντώ.

 Πρόεδρος: Αυτό που είπατε ότι ήσασταν «μάρτυς», τι εννοείτε, σε πραγματικό περιστατικό ή στον προβληματισμό των γιατρών;

 Ανδ. Ηλιάδης: Σε αυτό το περιστατικό στην παιδιατρική κλινική και στον προβληματισμό γιατρών.

 Αλ. Κούγιας: Έχει καμία σχέση αυτή η περίπτωση, ότι έβαζε χρώμα στα ούρα, είναι το ίδιο πράγμα με την κυρία κατηγορουμένη;

 Ανδ. Ηλιάδης: Είναι το ίδιο πράγμα αλλά υπάρχει διαβάθμιση. 

Αλ. Κούγιας: Θα πάμε εμείς στον ψυχίατρο στο τέλος με αυτά που ακούμε. Πείτε μου έναν ψυχίατρο στην Ελλάδα που έχει διαπιστώσει στην Ελλάδα το σύνδρομο Μινχάουζεν; 

Ανδ. Ηλιάδης: Στη διαταραχή εμπλέκονται πολλές διαφορετικές ειδικότητες από διαφορετικά πόστα. Παιδίατρος, ψυχίατρος, κοινωνική λειτουργός, ενδεχομένως εισαγγελία κ.λπ. 

Πρόεδρος: Αυτό που σας ρώτησε. 

Ανδ. Ηλιάδης: Με όνομα ψυχιάτρου δεν γνωρίζω.

 Αλ. Κούγιας: Πείτε μία μητέρα εάν οδηγήθηκε στον ψυχίατρο γι' αυτή τη διαταραχή…

 Ο μάρτυρας επέμεινε πως ήθελε να αποκλείσει το σύνδρομο Μινχάουζεν διά αντιπροσώπου. Μετά την αναφορά του Ανδρέα Ηλιάδη ότι δεν κατέστη δυνατό να αποκλειστεί η εκδοχή η κατηγορούμενη να πάσχει από σύνδρομο Μινχάουζεν, ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε τη διακοπή της δίκης για να διοριστούν δύο πραγματογνώμονες ψυχίατροι προκειμένου να διαπιστώσουν εάν πάσχει από το συγκεκριμένο σύνδρομο.

 Επιπλέον, ο Αλέξης Κούγιας ανακοίνωσε στο δικαστήριο πως σήμερα εκδόθηκε παραπεμπτικό βούλευμα για την εντολέα του για τις υποθέσεις της Μαλένας και της Ίριδας.

 Λίγο πριν από την έναρξη της διαδικασίας ο Αλέξης Κούγιας επιτέθηκε φραστικά στον Ανδρέα Ηλιάδη, ο οποίος καθόταν στις θέσεις του ακροατηρίου, λέγοντάς του: «κ. Ηλιάδη, είστε εδώ για να καταθέσετε όχι για να δίνετε συνέντευξη» και στη συνέχεια απευθυνόμενος προς τον μάρτυρα είπε χαρακτηριστικά: «Κάθεσαι εκεί από το πρωί σαν την Κατίνα!».